Informació general

Es construeix la canonada d'aigua que connectarà la xarxa pública amb el polígon Belianes

Per Cristina Sierra

la canonada travessarà la carretera de Montbrió. A la foto, detall dels treballs de perforació

El polígon Belianes està a punt d'enllestir el principal requisit que ha impedit, fins ara, la legalització de les activitats comercials de la zona. El principal problema que impedia aquesta legalització de les activitats era l'abastiment d'aigua als hidrants de la zona. Finalment, s'ha procedit a l'execució d'una canonada d'un quilòmetre de llargada que es connectarà a la xarxa pública que hi ha davant mateix de la nova galeria de tir amb arc. La canonada travessa el barranc de la Mare de Déu del Camí i la carretera de Montbrió fins a connectar-se a la xarxa d'aigua del polígon.
Ahir al matí, el president del polígon –Toni Franch–, el vicepresident –Victorià Luque–, el regidor d'Urbanisme –David Chatelain–, el regidor de Serveis, Espai Públic i Medi Ambient –Antonio Laguna– i el responsable de l'empresa constructora de la canonada –Xavier Blanco– van visitar les obres de la canonada que acabaran a finals d'aquest mes de maig. El regidor d'Urbanisme va apuntar que, "hi ha una normativa de Bombers que exigeix que amb les activitats que tenen molta càrrega de foc ha d'haver un cabal mínim d'aigua per poder fer servir bocanes antiincendis i, com que fins ara no es podia garantir aquest abastament, no es podia legalitzar el polígon".

Una canonada de 100.000 euros

Actualment, el polígon de Belianes té 100 naus i 85 empreses. El vicepresident del polígon va apuntar que la canonada havia costat uns 100.000 euros i que els empresaris de la zona han hagut de pagar el seu cost. "Ha costat bastant arribar a una entesa amb totes les empreses per pagar la canonada", va afirmar. Tant el president com el vicepresident del polígon van celebrar que finalment s'hagi tirat endavant aquest projecte. "S'ha d'agrair a l'Ajuntament, en especial a David Chatelain i a Antonio Laguna, que s'hagi fet realitat aquesta il·lusió que feia 40 anys que estava estancada. És un dia important. El retard de 25 anys li hem d'agrair a tots els governs que hi ha hagut en aquests anys", va manifestar Luque.

Cal dir que l'Ajuntament de Cambrils ha fet el projecte d'execució a cost zero. "El que hem fet és aportar tota la documentació tècnica i hem tramitat els permisos de la Generalitat i a l'Estat per fer la canonada. També hem col·laborat amb el tema de gestió posterior a través de Secomsa de com es faran les connexions d'aigua de les diferents activitats", va explicar Chatelain.

Un cop es finalitzi la construcció de la canonada, es procedirà a la legalització de la majoria de les empreses del polígon. El regidor d'Urbanisme va apuntar que des de l'Ajuntament s'establirà un calendari d'inspeccions per comprovar que totes les empreses compleixen amb els paràmetres de les seves llicències corresponents. "Ho volem posar tot en ordre, sobretot per la gent del propi polígon. El calendari es farà d'acord amb la direcció del polígon i farem el seguiment a aquelles empreses que no consten com a registrades per què es vagin registrant escalonadament".

Necessitat d'avançar la tramitació de la fase 2 del polígon

D'altra banda, Chatelain va fer referència a la fase 2 del polígon, que s'expansionarà cap a la zona de ponent. "És una zona molt gran i seria recomanable tramitar-ho en dos fases, sobretot per tema econòmic".  A hores d'ara, la tramitació de la fase encara no està aprovada, un fet que ha estat un problema per poder captar noves empreses. "Els particulars han de veure algun tipus de futur per impulsar aquesta segona fase. Tenim empreses interessades i hem tingut diferents visites d'operadors industrials, però quan els hi dius que han d'estar dos anys esperant que s'acabi el tema administratiu doncs és evident que no li posem cap facilitat i per això veiem una necessitat que, com a mínim, anem avançant amb tota la tramitació administrativa".

Ahir al matí es va fer la presentació davant la premsa, dels treballs de la canonada d'aigua a Belianes

Comenta aquest article