Societat

Els Catarres i Papagayo actuaran al concert de la Fira de Cambrils

Per Redacció



Imatge del cartell promocional del concert de la Fira de Cambrils
Els Catarres, els cambrilencs Papagayo i un dj seran els grups que actuaran al concert de la Fira Multisectorial de Cambrils, que tindrà lloc el 31 de maig a partir de les 23 hores a l’Ateneu Juvenil. L’entrada serà lliure i gratuïta però la sala de concerts té un aforament màxim de 720 persones, segons fonts municipals. L'obertura de portes del recinte es farà a les 22.30 hores.

El concert està organitzat pel grup de joves Mantekau amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils. La selecció de grups s’ha fet a partir d’un procés participatiu, impulsat per la regidoria de Joventut, obert a tots els joves cambrilencs de 14 a 35 anys. El procés per organitzar el concert va arrencar dissabte 16 de febrer amb una jornada participativa i una convocatòria oberta a tots els joves. Així doncs, el concert de la Fira s’ha organitzat de forma conjunta en base a les propostes que van fer els joves i la programació habitual competència de la regidoria de Joventut.

Els grups que actuaran al concert: Papagayo i Els Catarres

Papagayo és un grup de música que neix a Cambrils l’agost de 2010. La seva música és festa i alegria, una música despreocupada amb una base de ska, rumba i reggae. Actualment la banda està formada per Albert Recasens (veu), Dario Barroso (guitarra), Pau Fortuny (teclat), Gus Villamayor (bateria), Tuki Dols (percussió), David Gallego (baix), Ferran Capella (trompeta), Oriol Falguera (saxo) i Sergi Alcázar (trombó). En una primera etapa, Papagayo comença com un grup d’amics de Cambrils que, després de la bona rebuda inicial, decideixen fer el primer concert i enregistrar una petita maqueta a Eclèctic Estudis, amb la que fan una gira de 25 concerts anomenada Tele-Tour. Papagayo passeja la seva música rumbera per diferents racons de Catalunya acompanyant a grans grups com La Pegatina, Obrint Pas, Bongo Botrako i Brams entre d’altres. Acaben la gira al Cambrirock 2011 i al Festour de Montblanc. El grup comença l'any 2012 amb la incorporació d’un guitarrista i per graven la seva primera EP professional amb 3 temes: "La vida és un Teatre", "Rumbo a la Mar" i "Et Somriu la lluna". Aquest cop la gira s’anomena Fíjate-Tour amb la que arriben al seu 50è concert després de compartir escenari amb Txarango, Cesk Freixas, Kayo Malayo i la Gossa Sorda entre d'altres. Al gener del 2013, el grup es tanca a l’estudi La Panchita i sota la coproducció de Gerard Casajús treu a la primavera el seu primer treball –Origen– autoeditat que es pot descarregar gratuïtament al seu web.

Els Catarres

El grup es va formar a finals de 2010 i va iniciar la seva carrera tocant als bars i a la Fira d'Artesania d'Aiguafreda. El seu primer disc de cançons va estar disponible exclusivament a internet. Gràcies a una d'elles, "Jenifer", van saltar a la fama el 2011. Al llarg d'aquell estiu van tenir un centenar de concerts programats arreu de Catalunya. El novembre de 2011 va sortir a la venda el seu primer àlbum, Cançons 2011, amb 13 cançons, quatre d'elles inèdites. Sota el segell Discmedi Blau, el disc es va poder comprar a les botigues, tot i que les cançons es van poder trobar gratuïtament a internet. La primera cançó inèdita a penjar-se va ser "Me'n vaig al camp". En total van vendre més de 5.000 discos.
El març de 2012, Els Catarres van guanyar el Premi Enderrock 2012 a la Millor Lletra de cançó per "Jenifer". L'estiu del mateix any van engegar la Gira Bandarra 2012 amb la presentació de noves cançons, entre les quals, "Tintín" i "La contorsionista", aquesta darrera enregistrada amb la col·laboració d'Adrià Salas de La Pegatina. Aquest 2013, la formació presenta el seu darrer treball discogràfic “Postals”.

Comenta aquest article