Societat

Les cambrilenques Rosa Cruset i Rosana Fuster són premiades al Grand Concours Européen de Patchwork

Per Berta Ruiz

Rosana Fuster, Rosa Cruset i Montserrat Forcadell, ahir, al taller de l'Escola McpatchCambrils

Dues quilters cambrilenques –Rosa Cruset i Rosana Fuster– han estat premiades al Grand Concours Européen de Patchwork organitzat per l’empresa de costura Pascal et Beatrix Tissus. Es tracta d’un concurs, en el qual les participants han de realitzar un treball original de patchwork de 110 centímetres per 110 centímetres, amb una temàtica i una tècnica lliure, però fent ús d’una selecció de teles i materials d’aquesta empresa francesa. Rosa Cruset és alumna de l’Escola McfpatchCambrils de Montserrat Forcadell i Rosana Fuster realitza les classes al Casal Municipal de la Gent Gran.

Posició número 24 i posició número 45 del concurs

Per un costat, Rosana Fuster, que va presentar un treball de patchwork sota el títol “Casa de nines”, va quedar en la posició 24 del concurs; mentre que Rosa Cruset va crear un quilt de patchwork anomenat “Fons marí” amb el que va aconseguir la posició número 45 del concurs. Cal destacar que es premiaven els 50 millors treballs presentats, arribats d’arreu d’Europa com Bèlgica, França, Luxemburg o Espanya, entre d’altres. Rosana Fuster va rebre un premi de 1.030 euros, un abonament a Idées patchwork Magazine i 8 bobines per a màquina d’encoixinar i Rosa Cruset va rebre un premi de 780 euros i 8 bobines per a màquina d’encoixinar. El 25% de cada premi en metàl·lic van ser al patrocinador. Aquest passat dissabte 4 de maig, la delegació cambrilenca, acompanyades de la professora –Montserrat Forcadell– viatjava a la localitat francesa d’Albi, on es va celebrar una gala d’entrega de premis. Durant la vetllada, es va organitzar una exposició de tots els treballs seleccionats, un còctel i un sopar per a tots els assistents.

Uns 9 mesos de feina

Tant Rosa Cruset com Rosana Fuster van comentar a Revista Cambrils Diari Digital que estan molt satisfetes i contentes d’haver estat premiades en aquest concurs. Després d’uns 9 mesos de feina, els seus treballs han estat seleccionats entre els 50 millors. Ambdues comentaven que realitzar un treball de patchwork comporta molta feina, perquè primer han de pensar en un tema, idear un dibuix, dissenyar-lo, plasmar-lo a la tela i confeccionar-lo amb les teles de les quals disposen, tot utilitzant les minucioses tècniques del patchwork. Sobre els temes triats, Fuster explicava que va pensar en fer una casa de nines perquè des de ben petita li han agradat molt, mentre que Cruset va crear un fons marí, pensant en el mar de Cambrils. Cal destacar que per a Rosa Cruset aquesta era la segona vegada que era premiada a aquest concurs europeu, ja que en una altra edició havia assolit la posició número 43. Per a Rosana Fuster aquesta era la primera vegada que participava al concurs.

Treball fet per Rosa Cruset

Treball fet per Rosana Fuster

Comenta aquest article