Societat

La parròquia de Sant Pere inaugura les seves remodelades dependències destinades a les entitats

Per Lluís Rovira i Barenys

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, en el moment de tallar la cinta inaugural de les noves dependències

La parròquia de Sant Pere es va vestir de festa, ahir al vespre, per acollir l'acte de benedicció i inauguració de les noves dependències parroquials després de la reforma que s'hi ha fet en el darrer any. Aquestes noves dependències, que s'han estat remodelant des del gener del 2012 fins ara, acullen els locals destinats a Càritas, l'Agrupament Escolta, la catequesi, el grup de Vida Creixent, el despatx parroquial i diferents sales de reunions. Els actes d'ahir van estar presidits per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

Missa, parlaments i benedicció

Els actes programats per ahir es van iniciar amb la celebració de la missa presidida pel senyor arquebisbe. Després d'això, a la sala del Casal Parroquial, es van fer els parlaments. Van intervenir Joan Costa, com a representant de la parròquia de Sant Pere, que va fer un repàs de la història de la parròquia de Sant Pere; mossèn Josep M. Font, titular de la mateixa parròquia; Josep M. Ferran, com a representant de Vida Creixent; Francesc Roig, en nom de Càritas diocesana; Angelina Rosell, com a membre de la parròquia del Pla de Santa Maria, una de les poblacions on mossèn Font hi va fer estada durant 20 anys; Mercè Dalmau, alcaldessa de Cambrils; Josep Tarrats, l'arquitecte de les obres; Albert Vallvé, vicepresident de la Diputació de Tarragona; un representant dels germans de la Salle i, com a cloenda de la llarga llista de ponents, l'arquebisbe Jaume Pujol.
Després dels parlaments, les autoritats i tota la gent assistent a aquest acte es van acostar a l'entrada de les noves dependències on l'arquebisbe va fer la benedicció i va tallar la cinta inaugural. Tot seguit la gent va poder veure les noves instal·lacions i tastar el piscolabis en el que hi van col·laborar diferents restaurants cambrilencs.

Breu història de la parròquia de Sant Pere

Joan Costa, com a representant de la parròquia de Sant Pere, va fer un repàs de la història, des dels seus inicis. Segons va explicar Costa, la primera parròquia al barri del Port de Cambrils data del 1864 i era un local de 17 metres de llargada per 6,4 d'amplada situat a l'actual carrer de Mossèn Batalla, donació de la família Clanxet. Damunt del local hi havia una casa rectoral de 32 m2 i distribuïda en dos pisos. Aquesta primera església tenia una capella dedicada a la Mare de Déu del Roser. Més tard se li va donar la titularitat de parròquia i es va canviar la Mare de Déu del Roser per Sant Pere. Aquesta primera església va quedar destruïda i no se sap ben bé si va ser pels efectes de la Guerra Civil o bé per un esfondrament al superar la seva capacitat. La nova església es va inaugurar l'any 1945 tot i que des de meitats dels anys 20 ja estava pressupostada i l'any 1929 ja havia enllestit els tràmits de la seva construcció. Amb els anys posteriors es va construir el casal parroquial, l'any 1960; es va incorporar l'orgue, l'any 1963; i s'han fet diferents remodelacions entre les quals la construcció del campanar, l'any 2008, projectat en un inici però que no s'havia arribat a construir mai. Aquesta remodelació actual, doncs, culmina un procés de millora al voltant de la parròquia de Sant Pere que aglutina totes les entitats que es mouen al seu voltant.


Molta gent es va aplegar als actes celebrats ahir al vespre

Comenta aquest article