Cultura

La sala Àmbits acull l'obra d'Ester Ferrando, Fani Pizarro i Cristina Serra dins de l'exposició col·lectiva d'art contemporani Breathing time

Per Berta Ruiz


Un moment de la inauguració de l'exposició a la sala Àmbits del Centre Cultural

Ahir al vespre, la sala Àmbits del Centre Cultural va acollir l’acte d’inauguració de l’exposició col·lectiva d’art contemporani Breathing time (temps per respirar), en el marc d’un projecte territorial que reuneix un total de 26 artistes del Camp de Tarragona vinculats a aquest moviment avantguardista. En aquesta ocasió, Cambrils va donar el tret de sortida d’aquesta mostra que es realitzarà, de manera paral·lela, a deu espais diferents de les ciutats de Tarragona, Reus, Cambrils, el Vendrell, l'Espluga de Francolí i Valls. Concretament, s’instal·larà a l’Espai Jove Kesse i al Display Laboratori Visual de Tarragona, al Centre d’Art Cal Massó, al Centre de la Imatge Mas Iglesias i al Centre de Lectura de Reus, al Muse de Valls, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, als Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona i a la Sala el Portal del Pardo del Vendrell. Aquest és el primer projecte a nivell territorial sorgit des de la Xarxa de Gestors i Programadors del Camp de Tarragona, juntament amb el Centre d’Art de Tarragona que va aconseguir reunir aquest grup d’artistes.

Ester Ferrando reflexiona sobre el Transtorn Obsessiu-Compulsiu

A la sala Àmbits del Centre Cultural s’hi pot trobar l’obra de tres artistes: Esther Ferrando de Reus (escultura i instal·lació), Fani Pizarro de Tarragona (escultura, dibuix, instal·lació, vídeo i fotografia), i Cristina Serra (fotografia). L’obra d’Ester Ferrando parteix de la reflexió “sobre un ritual que fa molts anys que forma part de la meva rutina diària, el fet d’haver-me de rentar les mans abans d’anar a dormir i el nerviosisme que em suposa no fer-ho ja que m’impedeix d’agafar el son. Això em va portar a conèixer el que s’anomena TOC, Transtorn Obsessiu-Compulsiu”. La instal.lació està formada per nou peces, unes piques de fibra de vidre que descansen sobre unes bases de ferro amb llum interior. Les obres estan disposades a l’espai d’una manera ordenada. En cada peça hi trobarem una pastilla de sabó gastada per l’ús. “Cada sabó és l’empremta d’un drama personal amb nom i cognoms. Per poder obtenir aquestes pastilles de sabó he comptat amb la col.laboració de la psiquiatra Belen Pardo, ella és l’única persona que sap l’origen de cada pastilla” va explicar Ferrando.

Fani Pizarro presenta una instal·lació de ceràmica i fusta i Cristina Serra una col·lecció fotogràfica d'interiors de la Part Alta de Tarragona

Per la seva part, l’obra de Fani Pizarro és una instal·lació de ceràmica i fusta que pretén ser “una oda/odi cap al disseny, recreant el procés de producció mecànica en un material”. Finalment, la fotògrafa Cristina Serra presenta una col·lecció de fotografies titulada “Interiors” que fa un recorregut per diferents interiors d’edificis de la Part Alta de Tarragona. “Una visita pel patrimoni arquitectònic privat, l’espai íntim dels espais que configuren aquest entramat urbà: una casa, un despatx d’arquitectes, un pis d’un restaurador de mobles…”. A banda d’elles tres, el grup d’artistes que formen part del projecte Breathing time són: Mar Borrajo, Gerard Boyer, Àlvar Calvet, Ro Caminal, Patrícia Carles, Gemma Clofent, Jorge Conde, Gerard Cuartero, Jordi Erola, David Fernández, Pau López, Raquel Friera, Gerard Gil, Jordi Llort, Manel Margalef, Jordi Martorell, Mariona Moncunill, Quim Packard, Ariadna Parreu, Vanessa Pey, Lídia Porcar, Núria Rion i Gemma Valls.

El regidor de Cultura –Francesc Garriga–, acompanyat dels artistes de l'exposició

Comenta aquest article