Societat

El cambrilenc Joan Rovira protagonitza una de les històries del programa de TV3 "Pecats capitals" que s'emet demà

Per Lluís Rovira i Barenys



Joan Rovira en un moment de la gravació del programa Pecats Capitals, el passat mes d'octubre
El cambrilenc Joan Rovira Borràs és el protagonista d'una de les tres històries del programa de TV3 Pecats capitals que s'emet demà a la nit. L'emissió de demà correspon al capítol "La ira" i explica el periple que Joan Rovira va patir des que l'any 1937 va ser cridat per anar a la guerra civil amb 17 anys, en l'anomenada lleva del Biberó, fins que va tornar a casa, cinc anys després. En aquest temps va ser al front de l'Ebre, on va ser detingut per les forces nacionals i portat a diferents camps de concentració. Més tard va ser obligat a fer treballs forçats i, finalment, a fer la mili.

Revista Cambrils va fer el reportatge "Anar a la guerra als disset anys" amb cinc dels supervivents de la lleva del Biberó cambrilencs, l'any 1995, que ha estat consultable des de fa anys, a l'edició electrònica de Revista Cambrils. Arran d'aquest reportatge de Revista Cambrils, TV3 es va interessar en establir contacte amb els representants de la lleva del Biberó cambrilencs quan estava preparant un capítol del programa Vides privades dedicat a la guerra civil. Fruit d'aquest contacte, Joan Rovira va intervenir, l'any 1997, en aquell programa.

L'equip de TV3 va venir a Cambrils a gravar el testimoni de Joan Rovira per al programa Pecats capitals en dues vegades, una al mes de juliol i l'altre al mes d'octubre de l'any passat.

Comenta aquest article