Cultura

L'Associació Cultural Vilafortuny organitza el V Banquet Literari, enguany dedicat a la figura de Salvador Espriu

Per Redacció

Un moment de l'entrega de premis del concurs literari de relat curs organitzat per l'Associació Cultural Vilafortuny

El passat divendres 26 d’abril es va celebrar el V Banquet Literari de l’Associació Cultural Vilafortuny, acte principal de les Jornades Culturals que cada any organitza aquesta associació i que enguany ha arribat a la seva novena edició. El banquet es va celebrar a El Retiro, restaurant de l’Hotelet, i el fil conductor va ser la commemoració del centenari del naixement de Salvador Espriu. La vetllada es va iniciar amb la presentació a càrrec de Neli Queral, que va donar pas a la lectura del veredicte del concurs literari de relat curt organitzat per l’Associació Cultural Vilafortuny. Ramón García Mateos, mestre de cerimònies de l’acte, va anunciar els guanyadors d’aquest concurs que celebrava la seva quarta edició. L'acte va comptar amb la participació d'unes 80 persones.

Veredicte del concurs literari de relat curt

El tercer premi, dotat amb 65 euros en metàl·lic, un llibre i un diploma, va ser per a Cristian García Giménez; el segon premi, amb 125 euros en metàl·lic, un llibre i un diploma, va ser per a Álvaro Ramos Candia, i el primer premi, amb 250 euros, un llibre i un diploma, per a Andreu Rom Queral. El guanyador del primer premi va llegir el seu relat, titulat "Humano, escasamente humano". El jurat, en el seu veredicte, va destacar "l’adequat ús de la primera persona narrativa, que es mou entre la confidència reflexiva i el monòleg interior, per donar forma a un relat que es desenvolupa a la frontera nebulosa que separa l’oníric i el que és real".

Sopar degustació i actuació de la Coral "Voces de la Tierra"

Després de la lectura es va servir als assistents un sopar degustació, que va donar pas a l’actuació de la Coral "Voces de la Tierra" que va delectar a tots amb un repertori que va barrejar poesies d’en Salvador Espriu recitades i cantades de forma magistral amb el repertori tradicional de la Coral. Per altra banda, Rosa M. Fusté, Neli Queral i Ramón García Mateos van ser els encarregats de fer les lectures de la biografia i les poesies d’en Salvador Espriu i de Vicent Andrés Estellés.
La vetllada es va tancar amb les paraules de la presidenta de l’Associació Cultural Vilafortuny, Encarna Moreno, que va saludar el regidor de Cultura, Francesc Garriga, present al banquet, i va agrair la seva col·laboració a la Coral "Voces de la Tierra", a l’Hotelet, a Ramón García Mateos, Rosa M. Fusté, Neli Queral i als escriptors membres del jurat del concurs literari: Ramón García Mateos, Juan López-Carrillo i Alfredo Gavin Agustí.

Imatge de l'actuació de la Coral "Voces de la tierra"

Comenta aquest article