L’equip d’Optimist del Club Nàutic Cambrils guanya el Campionat de Catalunya per equips

Imatge del podi de la regata del campionat de Catalunya per equips de la classe Optimist disputada a Sant Carles de la Ràpita

Els regatistes cambrilencs del G1 van aconseguir la victòria en el campionat de Catalunya per equips de la classe Optimist guanyant una final contra els subcampió de l’edició 2012, el CN Vilassar de Mar.  Aquesta important regata, celebrada a Sant Carles de la Ràpita el passat cap de setmana (27 i 28 d’abril), va comptar amb la participació única dels vuit millors equips d’Optimist a nivell català que van disputar-se el trofeu amb un format de competició “Team Racing” on els vuit equips finalistes disputaven unes sèries eliminatòries, tots contra tots, que acabaven formant el quadre de semifinals.

En les sèries eliminatòries, els de Cambrils van aconseguir el pas a les semifinals en quarta posició, salvant així una jornada en la que l’equip no va arribar a demostrar el seu veritable potencial. En aquesta etapa l’equip cambrilenc va perdre els enfrontaments amb el Balís, Vilassar de Mar i el Masnou i va guanyar contra Altafulla, Garraf i Arenys de Mar. Diumenge es va viure una jornada marcada per una meteorologia hivernal amb un mestral de fins a 22 nusos. Les condicions meteorològiques, però, no van impedir que els regatistes cambrilencs mostressin la seva capacitat de superació i la seva vàlua remuntant les semifinals contra el defensor del títol, el Club Nàutic El Balís (2-1), i la final contra el subcampió de l’edició 2012, el CN Vilassar de Mar, contra qui van guanyar per 2 a 1. La classificació final quedava de la següent manera: 1r. CN Cambrils, 2n. CN Vilassar, 3r. CN el Balís i 4t. CN el Masnou.

Camí cap a l’estatal

Gràcies a la victòria al Campionat de Catalunya d’Optimist, els de Cambrils podran participar en el Campionat d’Espanya per equips de clubs que se celebrarà a Punta Umbria a finals del mes d’agost. L’equip vencedor del torneig català i que representarà el CNCB en l’estatal per equips està format per Míriam Oliva, Tere Morató, David Castro, Marcelo Cairo i Leandre Garcia, amb la tècnica Eli Llargués al capdavant.

Cal remarcar que els bons resultats aconseguits durant el cap de setmana a Sant Carles de la Ràpita s’afegeixen al 3r lloc aconseguit recentment en el Campionat de Catalunya per equips del G2 i són fruit de la important tasca de planificació i les intenses jornades d’entrenament en les que van participar els regatistes i tècnics del Club Nàutic Cambrils. En aquestes jornades, especialistes de la modalitat de Team Racing com Diego Yubero i el regatista preolímpic Alex Muscat van aportar els seus coneixements i experiència contribuint així al creixement tècnic de tots els regatistes del CNCB.