Cultura

La Coral Infantil Verge del Camí participa en la 46a Trobada Comarcal del SCIC al monestir de Santes Creus

Per Redacció

Actuació de la Coral infantil de la Verge del Camí, al monestir de Santes Creus

Aquest passat diumenge 28 d’abril, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) va celebrar la 46a Trobada de les seves corals federades. La trobada, va fer-se a diversos llocs emblemàtics de Catalunya, acollint uns 1.500 cantaires d’entre 7 i 16 anys de cent corals diferents d’arreu de Catalunya.
Les corals del secretariat estan organitzades per vuit demarcacions: la demarcació Penedès-Anoia-Garraf, va fer el seu concert al Castell de Claramunt; la del Camp de Tarragona, al Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus; la de les Terres de Ponent, a la Seu Vella de Lleida; la del Vallès Occidental, a l’Església Santa Maria de Moià; la del Barcelonès, al Saló del Tinell; la de l’Eix del Llobregat, al Santuari del Miracle; la del Gironès-Osona, a Sant Pere Casserres i la del Maresme-Vallès Oriental, als Jardins de Cal Llibreter de Teià. La Coral infantil de la Verge del Camí de Cambrils va ser una de les que va actuar al monestir de Santes Creus, juntament amb
d'altres corals tarragonines com la Coral Infantil Cors Alegres de Valls, Coral Infantil de l’EMM de Torredembarra, Coral Infantil del Conservatori de Tarragona, Coral Flumine de Tortosa, Coral Infantil Joventuts Unides de la Sénia i els Cors Infantils i Juvenils del Perelló.

Repertori de la col·lecció Patrimoni Coral XXI


Part del repertori que va encarregar-se per a fer aquest concert, forma part de la col·lecció Patrimoni Coral XXI. Aquest cançoner consta de vuit harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes i danses cantades, totes amb acompanyament d’acordió diatònic, i algunes també amb clarinet, tarota i/o percussió. Les harmonitzacions les van fer Carles Belda, Lluís Giménez, Carol Duràn i Núria López, i Marcel Casellas. Per una altra banda, les cançons comunes per a tots els grups van ser formades per altres peces del Programa Comú. En aquest Programa Comú hi havia cançons amb textos de poetes catalans, com per exemple Ball rodó de la bicicleta amb música d’Antoni Miralpeix i text de Miquel Desclot, Ous ferrats amb música de Jordi Lluch i text d’en Miquel Martí i Pol, l’Ametller amb música de Josep Ollé i text de Joan Maragall, entre d’altres.

Comenta aquest article