Cultura

El Palau Municipal d'Esports esdevé una gran pista de ball en el Dia Internacional de la Dansa

Per Berta Ruiz

Coreografia conjunta final de les alumnes de l'Estudi Giselle i les alumnes del Centre de Dansa Cambrils, ahir a la tarda al Palau Municipal d'Esports

El Palau Municipal d’Esports va esdevenir, ahir a la tarda, una gran pista de ball amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa. Unes 170 ballarines i ballarins, alumnes de l’Estudi Giselle i del Centre de Dansa Cambrils s’hi van donar cita per ballar diferents coreografies i estils davant d’un nombrós públic familiar que omplia tota la grada. Cal recordar que, inicialment, el festival de dansa estava previst pel passat divendres a la tarda, al parc del Pinaret –com cada any–, però la previsió de pluja que propiciar que la celebració s’ajornés per ahir dilluns. La pluja que va caure insistentment durant tota la jornada d’ahir va fer que l’organització decidís fer un canvi d’ubicació i que finalment, l’espectacle es fes al pavelló 2 del Palau Municipal d’Esports. L'activitat va ser organitzada des del departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils juntament amb les dues escoles cambrilenques. L'alcaldessa –Mercè Dalmau– i el regidor de Cultura –Francesc Garriga– van ser els encarregats d'obrir l'acte amb un breu torn de parlaments.

Coreografies grupals passant per tots els estils

Durant gairebé una hora i mitja es van anar succeint les actuacions, grupals des dels alumnes més petits fins als de major edat, passant per tots els estils: hip hop, funky, ballet clàssic, jazz, dansa contemporània o flamenc. Prèviament, dues alumnes: Raquel Martínez del Centre de Dansa Cambrils i Roser Costa de l’Estudi Giselle van ser les encarregades de llegir el manifest del Dia Internacional de la Dansa, en commemoració d’aquest dia, enguany escrit per Anna Maleras, pionera de la dansa moderna i la dansa jazz a Catalunya i ballarina del cos de ball del Gran Teatre del Liceu. Cal recordar que, l’any 1982, el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO,  de l’Institut Internacional del Teatre  (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa. La data escollida commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.

Finalment, per cloure l’acte, tots els ballarins i ballarines d’ambdues escoles es van unir en una gran coreografia final que va omplir tota la pista i va fer vibrar tot el públic assistent. Per acabar la festa, des del departament de Cultura es va repartir un petit obsequi entre tots els participants.

Comenta aquest article