Cultura

L’Associació Astronòmica de Torroja del Priorat presenta una exposició fotogràfica amb imatges del cel i de l'univers

Per Berta Ruiz

L'exposició fotogràfica astronòmica està instal·lada a l'Espai El Pati del Centre Cultural

El passat divendres al vespre, a l’Espai El Pati es va inaugurar una exposició fotogràfica de l’Associació Astronòmica de Torroja del Priorat (AATP). La mostra recull una quarantena de fotografies astronòmiques, algunes d’elles fetes des de Cambrils. Les fotografies s’han realitzat amb diverses tècniques i la temàtica cobreix molts aspectes del cel i de l'univers, com per exemple: els paisatges astronòmics, el sol, la lluna, els planetes, les nebuloses i els cúmuls, les galàxies i altres objectes del cel. Les fotografies han estat realitzades per astrofotògrafs aficionats, membres d’aquest grup. Un d’ells, l’organitzador de l’exposició –Jesús Nieto– comentava a Revista Cambrils Diari Digital que “les imatges cobreixen tot l’espectre que podem veure des de casa. Algunes fotos són molt senzilles de fer, simplement amb una càmera i un trípode. D’altres són més complicades quant a material, molt de temps i una certa experiència”.  

L’Associació Astronòmica de Torroja del Priorat (AATP) és actualment una associació astronòmica oberta a tots els aficionats de la província de Tarragona, encara que el lloc principal d’observació del cel segueix sent Torroja del Priorat. Segons Nieto, “a Torroja del Priorat és on anem a observar el cel, perquè ens podem escapar de la contaminació lumínica. A Cambrils es poden fer fotos amb tècniques especials, però aquí la contaminació lumínica és molt forta, al ser una població turística i pel seu volum de població. De fet, crec que, sensse deixar-nos a les fosques, es podria eliminar molta llum supèrflua que ens costa molts diners i ningú ho notaria”.

Aquesta associació astronòmica té un centenar de socis i en els més de deu anys d’existència, l’AATP ha tingut com a objectiu la difusió popular de l’astronomia. Han organitzat moltes sessions públiques d’observació, infinitat de xerrades, conferències, excursions, cursets, exposicions d’astrofotografia i les Jornades Astronòmiques anuals.

Comenta aquest article