Informació general

La 5a Marató de Sang de Cambrils registra 551 donacions

Per Cristina Sierra

Un moment de la 5a Marató de sang celebrada al Palau Municipal d'Esports

Més de 550 persones es van acostar ahir al Palau Municipal d'Esports per donar sang durant la 5a Marató de Sang de Cambrils, que es va celebrar de les 9 hores del matí a les 21 hores de la nit. De les 551 donacions registrades, 500 es van fer efectives i la resta, 51 en total, van ser oferiments de persones que en aquell moment no varen poder donar sang. Del volum de donants, cal destacar el fet que un total de 148 persones van donar sang per primera vegada. Per piràmide d'edats, les donacions van anar de la següent manera: 18-25 anys (87 donacions); 26-35 anys (94 donacions); 34-45 anys (166 donacions); 46-55 anys (126 donacions); 56-65 (68 donacions) i més de 65 anys, 10 donacions. Per sexes, xifres es van dividir en 293 donacions de dones i 258 d'homes. Cal dir que aquesta campanya ha augmentat considerablement el nombre de donacions, ja que en la 4a edició es van registrar un total de 418 donacions.

A les 11 del matí ja s'havien registrat 70 donacions

Cap a les 11 del matí es va fer l'acte institucional a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– i el responsable del Banc de Sang i Teixits (BST) –doctor Enric Contreras–. Dues hores després de començar la marató, el doctor Contreras va apuntar que ja s'havien fet 70 donacions, un presagi de que la marató seria un "èxit garantit". Per la seva part, l'alcaldessa va felicitar la regidoria de Benestar i al Banc de Sang i Teixits les accions que han dut a terme per a promocionar la marató i els actes que s'han organitzat durant les Jornades de la Salut. "Amb aquest acte d'avui segurament veurem que un dels valors que tenim com a societat és la solidaritat. Hem d'agrair als voluntaris que donen sang perquè segurament podrem salvar moltes vides", va afirmar.


Durant tota la marató de donació de sang es van anar succeint
les activitats lúdiques, actuacions i tasts de diferents refrigeris per als donants.Hi va haver una exhibició de l'Escola de Puntaires de Cambrils, un espai infantil pels més menuts, actuacions de sardanes i balls en línia a càrrec dels Amics de la Sardana de Cambrils, una xocolatada i l'actuació dels Oncle's Band.

Des del Banc de Sang i Teixits, l'Ajuntametn de Cambrils i l'Associació de Donants del Baix Camp volen agrair i felicitar a tots els participants i col·laboradors d'aquesta cinquena marató.


Acte d'autoritats al Palau Municipal d'Esports, ahir a les 11 del matí

Mercè Dalmau i doctor Contreras actualitzant el comptador de la 5a Marató de sang

Comenta aquest article