Informació general

La regidoria de Festes convoca les bases per a l'elecció de la Pubilla i l'Hereu de Cambrils 2013

Per Cristina Sierra

Les pubilles i hereus de Cambrils 2012 amb l'alcaldessa Mercè Dalmau i Valentí Guasch, pregoner de la Fira de l'any passat

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha convocat una nova edició per l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Cambrils i les seves damisel·les i fadrí, així com de la Pubilla i Hereu Infantil. Com cada any, la pubilla i les seves damisel·les, l’hereu i el fadrí, i la pubilla i l’hereu infantils, representaran el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals de Cambrils, durant tot un any, des del mes de juny de 2013, coincidint amb la Fira de Cambrils fins al pregó de la Fira de l’any 2014, a finals del mes de maig.

Per a publicitar les bases s’han editat uns flyers informatius on hi ha publicades les bases, que es repartiran per les escoles de Cambrils, a diferents cursos segons les edats a qui va destinada la informació i també es podran trobar als comerços i als locals municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ateneu juvenil, l’Ajuntament i els centres cívics.

L'actual Pubilla de Cambrils anima a tots els joves cambrilencs a presentar-se a la convocatòria

Els candidats a pubilla i hereu han de tenir entre 16 i 22 anys fets i han d’estar empadronats a Cambrils. El dia 9 de maig es realitzarà la prova de selecció i dins l’acte del pregó de la Fira, el proper 26 de maig, es farà públic el veredicte del Jurat. Durant aquest mateix acte es farà l’elecció de la Pubilla i Hereu infantils, en el qual es poden presentar nens i nenes que tinguin entre 6 i 9 anys.

L'actual Pubilla de Cambrils –Giulia Scudellari– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que representar Cambrils "és tot un honor" i anima a tots els joves cambrilencs a presentar-se a la convocatòria, "no només pel fet de representar el municipi i participar en tots els actes festius, sinó pel fet de viure noves experiències amb totes les activitats que es fan de pubillatge arreu de Catalunya". Cal dir que l'Hereu i la Pubilla de Cambrils 2013 participaran en l'elecció de la pubilla i hereu de Catalunya el proper mes d'octubre, una "experiència molt bonica de viure", segons ha afirmat Scudellari.

47 anys de tradició ininterrompuda

Cambrils te una llarga tradició en l'elecció de la Pubilla i Damisel·les. L'any 1966 va ser la primera vegada que es va fer l'elecció. Des d’aleshores cada any hi ha hagut noies que han tingut la il·lusió de presentar-se individualment o com a representants d’alguna entitat. Amb els anys s'han incorporat noves eleccions com la Pubilla Infantil (1969), l'Hereu Infantil (1980), l'Hereu de Cambrils (2007) i el Fadrí de Cambrils el (2009).

Per aquest motiu, des de l’àrea de Festes es vol animar a tots els joves i més petits de Cambrils a participar en aquest acte de cultura popular catalana i es demana expressament a les entitats de Cambrils que presentin candidats/es a pubilla i hereu en representació de l’entitat i d’aquesta manera acostar les tradicions de Cambrils a les noves generacions.El termini per a les inscripcions és el divendres 3 de maig pels grans i el 17 de maig pels petits. Per a inscripcions i informació us podeu adreçar al departament de Festes de l’Ajuntament
, a través del telèfon 977 794579  (extensió 3082), el correu electrònic festes@cambrils.org o el web: http://www.cambrils.org/festes/festes_web

Comenta aquest article