Cultura

L'Escola Municipal de Música organitza el IV concurs de composició musical "Versiona't"

Per Berta Ruiz

Un moment del concurs de composició musical, el passat dimarts al Centre Cultural

Aquest passat dimarts a la tarda, al Centre Cultural, l’Escola Municipal de Música de Cambrils va organitzar la quarta edició del concurs de composició adreçat als alumnes de grau mitjà de llenguatge musical, des de primer fins a sisè, és a dir, joves d’entre 12 i 18 anys. A l’activitat que, enguany portava el títol “Versiona’t”, hi van prendre part diferents grups d’alumnes formats per ells mateixos. Es van crear duos, trios, quartets i d’altres formacions amb més membres. En aquesta edició, l’objectiu del concurs era que els alumnes versionessin lliurement alguna cançó coneguda. Abans d’escoltar la seva peça, tant el públic assistent com el tribunal de professors podien sentir uns 30 segons de la cançó original i, posteriorment els alumnes interpretaven la seva versió. 

Premis del tribunal de professors i premi del públic

Es van establir dues categories: la categoria A i la categoria B, en funció de les edats dels alumnes. Un total de cinc professors de l’escola van exercir de tribunal, el qual havia de valorar la interpretació, els arranjaments de la peça, la originalitat i d’altres conceptes musicals. Per la seva part, el públic assistent també va poder votar la versió que més els hi havia agradat ja que, prèviament, s’havia repartit un full per a les votacions. Després de totes les interpretacions, el tribunal de professors va triar el grup guanyador, tant en la categoria A com en la categoria B. En la categoria A, el primer premi va ser per al grup format per a Damià Sarrà, Guillem Álvarez, Pedro Guillén, Marcel Gutiérrez i Adrià Dalmau; mentre que en la categoria B, el primer premi va ser per al duo format per Anna Recasens i Marta Cedó. Ambdues formacions es van endur un cd del Cor de cambra Scherzo –del qual en formen part un grup de professors de l’escola–, una entrada per a l’Aquopolis, uns auriculars –cedits per l’AMPA del centre– i un diploma que també es va donar a tots els participants. Per altra banda, el primer premi del públic va ser per a l’alumne Ivan Herzog que va interpretar la peça que havia creat, acompanyat del seu germà Mikel Herzog i Ferran Capella. Aquests es van endur un cd del grup cambrilenc Papagayo.

La directora de l’Escola Municipal de Música –Eva Garriga– valorava molt positivament aquesta activitat, tant per l’acollida entre el públic com per la feina realitzada pels alumnes i la varietat d’estils i versions que es van poder escoltar.

Els alumnes de l'Escola Municipal de Música van formar diferents grups per a interpretar les seves versions

Comenta aquest article