Informació general

Tres empreses opten a fer-se càrrec del servei de salvament i socorrisme a les platges de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo



Imatge corresponent al Concurs de Socorrisme Aquàtic de la Creu Roja celebrat a la platja del Regueral l'octubre de 2002
El concurs públic per a l'adjudicació del servei de socorrisme a les platges de Cambrils per a aquest proper estiu no ha quedat desert. Finalment han estat tres les empreses que han presentat la seva sol·licitud per fer-se càrrec del servei. Ahir a les 7 de la tarda es va tancar el termini de presentació de sol·licituds i fins al proper dimarts 4 d'abril no es coneixerà públicament el nom d'aquestes tres empreses i si compleixen amb els requisits de la convocatòria.

Tal i com va afirmar la regidora de Turisme –Anna López– en declaracions fetes ahir al matí a Revista Cambrils Diari Digital, totes les empreses que volien optar a oferir aquest servei havien de tenir uns requisits indispensables, com per exemple el que s'anomena "classificació empresarial". En aquest sentit, la Creu Roja, que prestava aquest servei des de feia 17 anys, no s'hauria pogut presentar al concurs públic per no disposar d'aquesta classificació empresarial.

Que en aquest primer concurs no s'hi presentés cap empresa era una de les possibilitats que es contemplava des de l'Ajuntament. Així doncs, i segons Anna López,
s'havia previst fer un nou concurs per via urgent que s'hauria iniciat avui mateix.

Amb el nou contracte que s'establirà enguany amb l'empresa que finalment guanyi la convocatòria s'hauran d'especificar molts més detalls que fins ara, com per exemple, justificar nòmines, titulacions, especificar protocols d'actuació, responsabilitats, etc. Unes especificacions que fins ara no eren necessàries. Segons Anna López "el que no podem fer quan hi ha en joc tants diners públics és adjudicar a dit. Per transparència hem decidit convocar el concurs. I les bases són més estrictes". Val a dir que el preu màxim d'aquest servei que s'ha posat a les bases del concurs públic ha estat de 175.000 euros

Decepció de Creu Roja

Actualment la Creu Roja local no compta amb la classificació empresarial que es demana per tal de poder accedir a aquest concurs. El president de la Creu Roja local –Joan Manel Gutiérrez– va afirmar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que només es presentaria al segon concurs, en el cas que el primer quedés desert, si aquest epígraf sobre la classificació empresarial es modifica.

Per altra banda, Joan Manel Gutiérrez es mostrava disgustat davant la possibilitat que Creu Roja no pugui oferir més el servei de salvament a les platges, "ens sap molt de greu, ja que portàvem molts anys oferint el nostre servei".

Pregunta al ple

D'altra banda, a requeriment del regidor de la PLIC, Xavier Martí, aquesta qüestió va ser present al ple del passat dimarts 28 de març. Martí va preguntar pel servei de socorrisme a les platges de Cambrils per aquest proper estiu. L'alcalde, Robert Benaiges, va explicar que aquest servei amb la Creu Roja estava en pròrroga any rere any, "l'obligació de l'Ajuntament és obrir un procés el més clar possible, ja que representa un cost molt important. A més, per primera vegada tindrem tots els detalls del servei que s'han de prestar recollits en un document".

La regidora de Turisme, Ana López, va afegir que el servei que fins ara havia estat donant Creu Roja havia estat correcte, "però ara hi ha altres empreses que poden donar aquest servei".

Comenta aquest article