Cultura

El fotògraf Pep Escoda presenta "El calaix dels somnis", un recull de la seva obra més personal

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte d'inauguració. D'esquerra a dreta: Nando Oterino, Francesc Garriga i Pep Escoda

El passat divendres al vespre es va inaugurar a la sala Àgora de l'Ajuntament, l'exposició fotogràfica "El calaix dels somnis" del fotògraf Pep Escoda. Es tracta d’una mostra fotogràfica que recorre la trajectòria professional de Pep Escoda, un dels fotògrafs tarragonins contemporanis més importants que ha treballat a nivell internacional. De fet, ha exposat arreu d’Espanya, d’Europa i d’Amèrica. L’exposició, produïda per la Fundació Catalunya-La Pedrera, compila alguns dels paisatges més expressius, escenaris i espais quotidians, gestos i persones o captures de viatges i moments que Escoda capta des d’un punt de vista molt personal. Cal destacar que la mostra recull imatges des dels anys 90 fins a l’actualitat. Pep Escoda també ha estat reconegut en l'àmbit de l'arquitectura i l'interiorisme i ha estat guanyador de molts premis.

Una mostra personal i desconeguda

En paraules de la comissària de l'exposició, Sílvia Omedes, "en 'El calaix dels somnis', Pep Escoda ens mostra l'essència de la seva feina més personal i desconeguda. L'exposició és un valent exercici d'introspecció que treu a la llum una vida plena de fotografies que observen, interroguen i es meravellen de la realitat. Les diferents sèries fotogràfiques exposades, no exemptes d'humor i subtil autocrítica, ens conviden a meditar sobre el fràgil equilibri entre el ser humà i el seu entorn i sobre la paradoxal capacitat humana de crear i destruir".

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Francesc Garriga–, un representant de la Fundació Catalunya-La Pedrera –Nando Oterino– i de l'autor, Pep Escoda, qui va explicar que manté un vincle molt especial amb Cambrils, ja que el seu pare és cambrilenc. Escoda va recordar els seus inicis a la mar com a pescador, quan tenia 16 anys, i va manifestar que va ser la millor escola que va tenir, una finestra oberta al món.

Detall d'algunes de les imatges que formen part de l'exposició

Comenta aquest article