Camp

Es presenta el llibre "Costa Daurada i Terres de l'Ebre. Paisatges de Tarragona", a Altafulla

Per Redacció

Un moment de la presentació del llibre de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, ahir a Altafulla

Altafulla va acollir, ahir al matí, la presentació del llibre "Costa Daurada i Terres de l'Ebre. Paisatges de Tarragona", editat per Lunwerg amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. El llibre difon el patrimoni cultural, paisatgístic i humà de la demarcació amb textos de Joan Maria Pujals i imatges dels fotògrafs Rafael López-Monné i Mariano Cebolla. L'acte va anar a càrrec del president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet–, l'autor del llibre –Joan Maria Pujals–, un dels fotògrafs del llibre –Rafael López-Monné– i la representant de l'editorial Lunwerg –Marta Vilà–.  

L’obra, que actualitza i amplia una versió anterior, es presenta en dues edicions trilingües: una en català, francès i rus, i l’altra en castellà, anglès i alemany. D’aquesta manera, es pretén que l’obra augmenti la difusió arreu del territori del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El president de la Diputació va apuntar que el llibre s'havia presentat el passat 19 de març a Moscou amb l'objectiu d'acostar els turistes russos a Tarragona. Poblet es va referir al llibre com “un servei públic, és un llibre que ens obre al món” i va afirmar que, "les coses, quan es coneixen és quan s'estimen". El president de la Diputació va elogiar la tasca de l’autor dels textos "pel seu gran coneixement de la realitat del territori, que posa en valor”. Segons va indicar, “Pujals és un magnífic ambaixador del nostre territori”. Així mateix, va lloar el treball dels fotògrafs i l'edició per part de Lunwerg.

El llibre se centra en la Tarragona romana, el gòtic i la ruta dels genis

L'autor del llibre va explicar que l'obra posa especial èmfasi en tres àmbits temàtics d’excepcional singularitat: la Tarragona romana, el gòtic i la ruta dels genis (l’itinerari que vincula els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van inspirar Miró, Picasso, Gaudí i Pau Casals). Pujals es va mostrar d’acord amb Josep Poblet en el fet que aquesta publicació “té com a destinatària la pròpia gent de les nostres comarques i de tot el país”. Per la seva banda, el fotògraf del llibre va afirmar que, "estem dotant de valor i identitat el nostre territori".

El llibre "Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Paisatges de Tarragona" s’ha distribuït per llibreries de Catalunya i l’Estat, i pel que fa a l’exterior, es pot trobar en les principals llibreries de Moscou i Sant Petersburg. La tirada és de 3.000 exemplars, i el preu de venda al públic, de 29,50 euros.

Comenta aquest article