L'atleta Laura Matas, medalla de plata al campionat de Catalunya i sisena al campionat d'Espanya juvenil en salt d'alçada

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de Laura Matas durant una prova de salt d'alçada

El passat 23 de febrer, l'atleta cambrilenca Laura Matas –integrant de l'AA Catalunya– va participar en la prova del salt d'alçada al campionat de Catalunya juvenil de pista coberta, disputat a Sabadell. Després d'una excel·lent competició, Laura Matas es va penjar la medalla de plata en aquesta prova, amb un millor salt 1,61 metres, registre que suposa la seva marca personal en competicions de pista coberta. Cal destacar que l'atleta que va endur-se la medalla d'or –Raquel Rodríguez de la UA Terrassa– va quedar campiona amb la mateixa marca que la cambrilenca, 1,61 metres, però va endur-se la victòria perquè Matas va fer un nul més que la seva rival.

Sisena posició al campionat d'Espanya juvenil de pista coberta

Uns dies després, el cap de setmana del 2 i 3 de març, es va disputar el 36è campionat d'Espanya juvenil de pista coberta a la localitat malaguenya d'Antequera. En aquesta ocasió, Laura Matas va aconseguir la sisena posició de la classificació, amb un millor salt 1,60 metres. En aquesta competició, la cambrilenca es va quedar a tan sols 3 centímetres de la medalla de bronze. No obstant això, Matas va millorar la seva marca personal en un campionat estatal, va situar-se com la millor atleta catalana en la classificació general i va assolir aquesta sisena posició al campionat d'Espanya per tercera vegada consecutiva.

Properes competicions

Per altra banda, demà 20 d'abril, Laura Matas participarà en la prova de salt d'alçada corresponent a la segona jornada de la Lliga Catalana, que es disputarà al Prat de Llobregat. El 27 d'abril, juntament amb el seu equip, la cambrilenca es desplaçarà a Sant Sebastià per competir a la lliga de la Divisió d'Honor. Cal destacar que en aquesta prova, la cambrilenca tornarà a competir contra l'actual campiona d'Europa de salt d'alçada de pista coberta, la càntabra Ruth Beitia.