Informació general

Cambrils acollirà la 5a Marató de donació de sang el dia 24 d'abril

El dia 24 d'abril, de 9 a 21 hores, Cambrils acollirà la cinquena Marató de donació de sang, que enguany vol superar les xifres de l'anterior i animar a tothom a donar sang, al public jove en particular. Ahir al  matí, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom–, el responsable del Banc de Sang i Teixits (BST) –el doctor Enric Contreras– i la delegada de l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp –Marian Marcaire– van presentar l'esdeveniment.

El doctor Contreras va apuntar que sense la implicació de l'Ajuntament de Cambrils i l'Associació de Donants de Sang aquesta marató no seria possible. També assenyala que, des del BST, es mostren optimistes, i tot i que no s'espera aconseguir-ho enguany, confia en que Cambrils entri a formar part del grup selecte de poblacions que superen les 500 donacions. El nombre de donants de l'edició anterior va ser de 385 i, per aquesta, es preten superar les 400. Enric Contreras assegura que el municipi és molt participatiu, i que, en aquesta edició s'hi han implicat moltes entitats, en la que hi destaca l'Àrea de Joventut, públic que s'espera captar en aquesta edició mitjançant les xarxes socials.

Marian Marcaire en destaca, també, la implicació dels diferents col·lectius i anima a tothom a participar-hi. Ha explicat que durant tot el dia hi haurà actes que conviden i animen a la gent a venir. El programa d'activitats contempla una exhibició de puntaires, un espai infantil, un acte d'autoritats, un servei de pastisseria, actuacions de sardanes i balls en línia, una xocolatada i una actuació dels Oncle's Band. A més a més, la delegada de l'Associació de Donants de Sang del Baix Camp, ha explicat que un dia abans, el dia de Sant Jordi, es podrà trobar, entre llibraires i floristeries, un estand informatiu que pretén promocionar la marató.

Les reserves de sang de les que disposa Catalunya són, actualment, de 9 dies, un nivell de reserva normal, però, cal tenir en compte que cada dia calen 1000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts. Amb la Marató de donació de sang de Cambrils, es pretén aconseguir que aquestes reserves es puguin mantenir en bon nivell i es vol animar, sobretot, als del grup 0 positiu, ja que la seva sang és de caràcter universal i és la que s'utilitza més.

Comenta aquest article