Informació general

La Junta de Personal i el Comitè d'Empresa de l'Ajuntament denuncia "l'actitud d'indiferència de l'equip de govern"

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una concentració de treballadors municipals, al vestíbul de l'Ajuntament el passat 18 de gener

La Junta de Personal i Comitè d’Empresa de l’Ajuntament va presentar un document per registre, el passat divendres 12 d’abril, on denuncia públicament “l’actitud d’indiferència de l’equip de govern en relació a les polítiques de recursos humans”. Cal destacar que, el mateix divendres, els treballadors de l’Ajuntament es van tornar a concentrar i van fer lectura d’aquest document.

En una sèrie de punts, la Junta de Personal i Comitè d’Empresa detalla una “actitud de menyspreu” per part del govern municipal vers la Junta de Personal i al Comitè d’Empresa en relació a la negociació del conveni col·lectiu –aturada des de gener de 2013, després de 38 reunions–. Segons el manifest presentat: “entenem que no hi ha voluntat de signar el conveni, ja que davant de les imposicions econòmiques posades damunt de la taula a darrera hora, la Junta i el Comitè ha presentat contraofertes viables que ni tan sols s’han entrat a valorar per part de l’equip de govern”. La Junta també critica que no s’hagin convocat Comissions Paritàries ni de la Mesa General de Negociació, que no se’ls hi hagi notificat cap resposta a les seves al·legacions presentades als pressupostos i que no se’ls hi hagi lliurat la documentació requerida, malgrat que tenen l’obligatorietat legal de facilitar-la. També han posat de manifest que s’han realitzat modificacions d’horaris de personal de diferents departaments, sense tenir en compte als representants dels treballadors.

“Actitud de menyspreu en relació als seus treballadors i treballadores”

El mateix documentat presentat per la Junta de Personal i Comitè d’Empresa de l’Ajuntament també denuncia una “actitud de menyspreu en relació als seus treballadors i treballadores”, ja que, “mesos abans de fer pública la voluntat de portar a terme un ERO, es va estendre el rumor que acomiadarien a personal mitjançant aquest sistema”. El text afegeix dient: “l’equip de govern va anunciar públicament a tot el personal de la casa i a la premsa, el 30 de gener de 2013, la seva intenció ferma d’acomiadar 45 treballadors a través d’un ERO a finals d’abril d’enguany. Portem més de 70 dies venint a fer el que millor sabem fer, el servei públic, tot i que damunt nostre hi ha l’amenaça de que el nostre lloc de treball perilla”. 

Demanem "més respecte vers els treballadors"

Segons la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa de l’Ajuntament, “el nostre Ajuntament no està entre els cinquanta de la província que més dedica a les despeses de personal per habitant i any. Tot i així, volen fer veure que l’Ajuntament té excés de personal. L’equip de govern actual ja ha acomiadat a més de 50 persones i ha deixat de prestar diversos serveis a la ciutadania. Per tot això, demanem a l’equip de govern que: mostri més respecte vers als treballadors municipals, començant per tenir una actitud de major col·laboració i transparència amb els seus representants; endegui, realment, un procés de treball amb els representants dels treballadors per tal de buscar solucions que no afectin els llocs de treball i segueix l’exemple de diversos ajuntaments com ara l’Ajuntament de Sitges que va retirar la proposta d’un ERO, l’Ajuntament del Vendrell que ha manifestat que no tirarà endavant reduccions dràstiques de personal o l’Ajuntament de Flix que ha defensat els llocs de treball i l’ocupació com una necessitat bàsica”.

Comenta aquest article