Esports

L’embarcació “Tumbau” de Quique Gascón del Club Nàutic Cambrils guanya la XXI Singladures Costa Daurada

Per Redacció



Un moment de la 21a edició del torneig de creuers Singladures Costa Daurada – II Trofeu JB Veles
Un total de 12 embarcacions procedents dels principals ports de la Costa Daurada van participar, del 28 al 31 de març, a la 21a edició del torneig de creuers Singladures Costa Daurada – II Trofeu JB Veles. La primera etapa, Vilanova-Torredembarra, va estar marcada per un temps variable en direcció i intensitat que va dificultar la navegació de tots els participants. La victòria d’aquesta primera etapa se la va endur l’embarcació "Tumbau", del Club Nàutic Cambrils.
 
Suspensió de la quarta etapa pel fort vent

En la segona jornada, de 16 milles nàutiques, els participants van anar de Torredembarra a Cambrils sota unes condicions meteorològiques favorables amb un dia assolellat i un vent de 12 a 15 nusos. Tot i això, l’excés de calma va provocar que s’agrupés tota la flota davant el cap de Salou. Finalment, les embarcacions van fer l’entrada al port de Cambrils amb uns 30 minuts de diferència, entrant en primer lloc l’embarcació “Blue Star” d’Artur Comes. La previsió meteorològica per a la 3a etapa apuntava a mestral de 80-90 km/h, pel que es va  programar una reunió de patrons per a planificar la jornada i analitzar les diferents opcions possibles. Finalment es van confirmar les previsions meteorològiques i els organitzadors es van veure obligats a suspendre la tercera etapa per a garantir la seguretat de tots els participants.  

"Blue Star" del RCN Tarragona i "Amariha" del Port Ginesta, segona i tercera posició respectivament

Finalment, el diumenge 31 de març, amb un total de 13,6 milles nàutiques, es va completar la 4a i última etapa de la 21a edició de la regata Singladures Costa Daurada – II Trofeu JB Veles. En aquesta, jornada el recorregut es va iniciar al port de Cambrils, va seguir cap a la Peixerota, Cap de Salou i es va retornar al port de Cambrils. El sol i el bon temps van acompanyar els participants durant tota la jornada. L’embarcació "Tumbau", de Quique Gascón (CN Cambrils) aconseguia, de nou, la victòria d’etapa i es proclamava campiona en la classificació general del torneig d’enguany. La segona posició va ser per "Blue Star" d’Artur Comes (RCN Tarragona) i el tercer lloc el va aconseguir “Amariha” de Pere Quiles (Port Ginesta). L’embarcació "Mestral II", única embarcació que ha participat de manera ininterrompuda a totes les edicions de les Singladures Costa Daurada, completava la seva XXI participació amb una excel·lent 4a posició final. L’acte de lliurament de premis es va dur a terme al Barlovento i va comptar amb l’assistència del president del Club Nàutic Cambrils, Joaquim Oliva, i els representants del patrocinador principal de la regata JB Veles.

Comenta aquest article