Informació general

S'engega una campanya de sensibilització per l'ús responsable de les zones d'estacionament

Per Cristina Sierra

Plaça de mobilitat reduïda, al carrer de Sant Plàcid

Les regidories de Governació i de Benestar Social han començat una nova campanya de sensibilització per l'ús responsable de les zones d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda. La iniciativa, amb el lema "Siguem responsables, altres persones necessiten aquest espai", va començar ahir i finalitzarà el 14 d'abril. El regidor de Governació –Dani Milan– i la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– van presentar, ahir al matí, la campanya que pretén fomentar l'ús adient de les zones d'estacionament.

El regidor de Governació va apuntar que actualment hi ha prop de 90 places de mobilitat reduïda –67 públiques i 21 privades– i va explicar que la campanya s'ha fet amb un doble objectiu. Per una banda, "conscienciar a la gent que si no té la plaça està cobrint una necessitat que pot tenir una persona amb discapacitat" i, per l'altra banda, "sensibilitzar per tal que no es produeixi un abús de les targetes falsificades". Milan va dir que, durant aquests 15 dies, la Policia Local controlarà l'ús i l'abús de les places de mobilitat reduïda. "Farem un control intensiu per evitar aquest abús".

A Cambrils hi ha 260 persones que tenen la targeta d'aparcament de mobilitat reduïda

Els regidors van explicar que des de l'Ajuntament es va enviar una carta a les 260 persones cambrilenques que tenen la targeta d'aparcament de mobilitat reduïda. En aquesta carta, es recomana utilitzar les places d'estacionament el temps necessari ja que altres persones poden necessitar l'espai. El regidor de Governació va recordar que les persones que tenen la targeta poden aparcar gratuïtament a les places de càrrega i descàrrega i a les zones blaves.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social va apuntar que la campanya s'havia fet després de rebre queixes i preocupacions de diferents usuaris respecte aquest tema. "Són persones que les hem d'afavorir perquè tenen barreres físiques. Que hi hagi aquestes places no és un privilegi, és un dret", va afirmar.

Des de les regidories s'encoratja els cambrilencs a participar a la campanya, posant fulls informatius als vehicles que estiguin mal estacionats

Rom també va encoratjar els cambrilencs a participar a la campanya, posant uns fulls informatius que s'han fet especialment a tots aquells vehicles que estiguin mal estacionats en aquestes places de mobilitat reduïda. En aquests fulls es recorda que, "les reserves d'estacionament són pels vehicles que transportin persones titulars de les targetes d'aparcament per a persones amb discapacitat; l'ús de la targeta d'aparcament és personal i intransferible, no la poden utilitzar els familiars o altres persones si no van acompanyats de la persona titular i és obligatori utilitzar la targeta original, no es pot fotocopiar o manipular". La regidora va apuntar que els fulls es poden trobar a l'Ajuntament, al centre Les Basses, al Casal Municipal de la Gent Gran, al departament de Benestar Social i al Centre Cultural de Vilafortuny.

Per últim, els regidors van manifestar que la campanya s'anirà repetint durant l'estiu i que en cas que els policies detectin targetes falsificades, primer s'informarà i després, si es detecta una nova irregularitat, s'aplicarà una sanció.

Dani Milan i Lluïsa Rom, ahir, durant la presentació de la campanya

Comenta aquest article