Informació general

Cambrils es converteix de nou en la capital internacional dels balls esportius

Per Cristina Sierra

Un moment de la competició de balls esportius, aquest passat dissabte al vespre al Palau Municipal d'Esports

Per segona vegada consecutiva, Cambrils s'ha convertit en la capital internacional dels balls esportius. Des del passat dijous i fins diumenge, el Palau Municipal d'Esports va acollir la setena edició del D.O. World Dancesport, que va comptar amb la participació de prop de 3.500 ballarins vinguts de tot el món. Durant aquests quatre dies de concurs es van disputar cinc modalitats diferents: balls esportius amateur i professional; el I Campionat d'Espanya de Hip Hop; Wheelchair; Campionat Nacional de Danceshow i Open Down, prova no puntuable per a parelles amb síndrome de Down.

Les finals del Grand Slam de Standard i Llatins, en directe per Eurosport

Una de les novetats d'aquesta setena edició és que Cambrils s'ha convertit en una de les cinc seus mundials del Grand Slam de Standard i Llatins, juntament amb ciutats com Stuttgart, Moscou, Hong Kong, Beijing i Shangai. Les finals del Grand Slam es van retransmetre en directe pel canal Eurosport, dissabte i diumenge al vespre. Tal com es va dir el dia de la presentació de la setena edició del DO World Dancesport, amb aquestes retransmissions en directe s'estimava que hi hagués una audiència potencial de més de 15 milions d'espectadors. D'altra banda, hi va haver cobertura de les competicions per Internet i també s'havien contractat programes per Esports 3 i TAC 12. Per aquesta edició, el concurs va comptar amb un jurat format per 40 jutges internacionals de 30 països diferents.

I Campionat d'Espanya de Hip Hop

L'altra novetat d'enguany és que Cambrils ha acollit la primera edició del Campionat d'Espanya de Hip Hop. Divendres i dissabte va tenir lloc la competició, que va comptar amb la participació d'uns 50 grups. El jurat estava format format per sis coreògrafs coneguts mundialment: Sisco Gómez, coreògraf de Paulina Rubio i Kylie Minogue; Koharu Sugawara, coreògrafa de Rihanna; Camillo Lauricella, coreògraf de Lady Gaga i Britney Spears; Ruben Nsue, coreògraf de Marta Sánchez i de diferents espectacles musicals; Sergio Alcover, coreògraf de Miguel Bosé i professor del programa Fama, a bailar!, i Álex Bullón, coreògraf de Jennifer López i Ricky Martin.

Els sis membres del jurat van oferir dues màster class divendres i dissabte al matí i el dia de la final, dissabte a la nit, van preparar una breu actuació en solitari. La final de la competició va generar una gran expectació i els dos primers classificats de les competicions Júnior i Absoluta participaran a la final del campionat mundial de Hip Hop que es disputarà a Las Vegas el proper mes d'agost. Els guanyadors participaran a les finals amb totes les despeses pagades per l'organització de la VII D.O. World Dancesport.

Comenta aquest article