Informació general

Tots els grups polítics recolzen una moció que reclama el pagament immediat dels deutes acumulats per la Generalitat en matèria de serveis socials

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària del passat dimarts

El grup del PSC va presentar, el passat dimarts al ple, una moció reclamant el pagament immediat dels deutes acumulats per la Generalitat al tercer sector i a les administracions locals en matèria de serveis socials i atenció a la dependència. La moció va comptar amb el recolzament dels grups de l'equip de govern. "Sabem les dificultats que tenen els diferents governs però entenem que aquest tema ha de tenir una priorització. Demanem que sigui ràpida i possible", va afirmar el portaveu socialista, Robert Benaiges.

En aquesta moció, els grups demana que la Generalitat pagui els deutes que tenen acumulats i assumeixin els costos financers. El portaveu del NMC –Oliver Klein–  va apuntar que el grup se sumava a la moció. "En època de crisi actual, sí i mil vegades sí a aquesta moció". El punt va ser aprovat per unanimitat.

Moció de suport per la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social

Una altra moció que va ser presentada pel grup socialista i que va ser recolzada per tots els grups polítics feia referència al suport a la iniciativa legislativa per a la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. El portaveu socialista va llegir els punts que formen la moció i que demanen als governs de la Generalitat i de l'Estat a introduir mecanismes per facilitar l'ús de l'habitatge i que s'estableixin mesures coordinades per seguir les famílies amb risc de desnonament.

El portaveu del NMC –Oliver Klein– va apuntar que el seu grup ja va presentar fa un any i mig una moció semblant i que s'havia rebutjat. "És de justícia recordar-ho". L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va respondre a Klein afirmant que, "la moció conté l'extracte del text que s'ha votat al Congrés dels Diputats. Suposo que la seva moció no era la mateixa".

Comenta aquest article