Informació general

S'amplia el termini per a l'extinció de l'Epel Cambrils Audiovisual pel desacord entre els treballadors i l'Ajuntament en les negociacions de l'ERO

Per Berta Ruiz

Imatge de la seu de la TDCamp

La sessió plenària d’ahir al matí va aprovar –amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions del PSC i del NMC– l’ampliació del termini per a l’extinció de l’Epel Cambrils Audiovisual. Segons va explicar l’alcaldessa, el passat 29 de gener es va aprovar la dissolució de l’Epel Cambrils Audiovisual i es va acordar que l’extinció del mateix seria efectiva el 28 de febrer. Passada aquesta data però, encara no s’ha conclòs la tramitació de l’ERO dels treballadors que van ser acomiadats i per això és necessari prorrogar aquest termini i ratificar-ho per ple. Segons fonts municipals, el termini de negociació s’ha allargat perquè no es va arribar a un acord amb els representants dels treballadors de Cambrils Audiovisual, que no van acceptar la indemnització que se’ls hi oferia des de l’Ajuntament. Cal destacar que, de moment, no es pot dissoldre l’empresa perquè aquesta arrossega una sèrie de deutes. El que s’ha fet, per part del govern és incloure un expedient de modificació de crèdit de 65.000 euros per dotar l’empresa de recursos per tal que pugui afrontar possibles despeses, depenent com es resolgui la tramitació paral·lela per via judicial que han iniciat els treballadors de l’empresa. Tant el PSC com l’NMC van abstenir-se en aquest punt.

El ple acorda el tancament del Cinema Rambla

Per altra banda, el ple ordinari també va acordar la supressió del servei de projecció cinematogràfica del Cinema Rambla, que es tancarà aquest proper diumenge 31 de març. En aquest punt, Mercè Dalmau va dir que s’ha pres aquesta decisió, perquè el servei era deficitari. Durant l’any 2012, la sala va comptar amb una ocupació mitjana del 12%, una xifra inferior a la que es va donar l’any anterior. El seu cost de manteniment era d’uns 90.000 euros –uns 44.700 euros en manteniment i uns 45.000 euros en personal–, mentre que els ingressos eren d’uns 38.000 euros. A banda, properament també s’hauria d’haver fet una reconversió tecnològica per canviar el sistema de projecció a l’actual format digital. Tot plegat, segons Dalmau, feia inviable la continuació del Cinema Rambla. Sobre aquest tema, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va manifestar que, “el 99% dels serveis que es donen des de la casa són deficitaris. El Cinema Municipal Rambla ha funcionat des de 1989 i el seu balanç sempre ha estat semblant. A més, ha estat un servei utilitzat per la majoria de la població i, novament es tanca un servei cultural. En una mateixa línia, el portaveu del NMC –Oliver Klein– també va lamentar el tancament d’aquest espai, però es va mostrar optimista de cara a que es pugui concretar algun acord amb alguna empresa privada que vulgui explotar el servei. Finalment, Dalmau va cloure el punt afirmant que aquest no és un servei obligatori i a banda era deficitari. No obstant, va deixar la porta oberta a intentar buscar una sortida viable per a la seva explotació en un futur. El punt va ser aprovat pel govern amb els vots en contra del PSC i del NMC.

S'aprova el reglament de creació i regulació de la seu electrònica de l'Ajuntament

Dos punts més que no van generar debat i que van ser aprovats per unanimitat de tots els grups van ser l’aprovació inicial del reglament de creació i regulació de la seu electrònica de l’Ajuntament i l’aprovació de l’actualització de l’inventari 2012. Sobre el primer d’aquests temes, Ramon Llobet va comentar que es tracta d’un tema d’aplicació de noves tecnologies informàtiques per tal d’agilitzar les tramitacions que realitza el consistori. Sobre l’inventari, l’alcaldessa va comentar que és una gestió de tràmit per posar al dia els béns i drets de la corporació.

Comenta aquest article