Informació general

La promoció dels hàbits saludables serà l’eix temàtic de les cinquenes Jornades de la Salut

Per Cristina Sierra

Joan Guix, Lluïsa Rom i Lídia Ríos, ahir, en la presentació de les Jornades de la Salut

Del 3 al 24 d’abril, Cambrils acollirà les cinquenes Jornades de la Salut, que enguany promocionaran els hàbits saludables. Ahir al matí, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom–, el representant de l’Agència de Salut Pública –el doctor Joan Guix– i la directora de l’Hospital Lleuger de Cambrils –Lídia Ríos– van presentar les jornades.

El doctor Joan Guix va explicar que les cinquenes jornades intentaran promocionar els cinc consells que estan emmarcat en la planificació de l’Agència de Salut Pública, basats en una alimentació saludable i equilibrada i el foment de l’exercici físic diari. Guix va afirmar que la col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils “és exemplar. Hi ha una línia de treball molt ben portada”. El doctor també va agrair la col·laboració de l’Hospital Lleuger i de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils per incentivar els hàbits saludables.

Tallers i classes d’esport per potenciar els bons hàbits

Ríos, per la seva part, va destacar les tres activitats que s’han programat des de l’Hospital Lleuger de Cambrils. Les Jornades començaran dimecres 3 d’abril amb un estand de Salut que s’ubicarà al mercadet. Alumnes d’infermeria de la URV participaran en aquesta activitat que farà promoció de la salut. D’altra banda, l’Hospital també farà dos tallers: un sobre tècniques de relaxació i automassatge, el proper 9 d’abril a la Casa del Mar, i un taller sobre fibromiàlgia i fatiga crònica, el 10 d’abril al mateix hospital. La directora de l’Hospital Lleuger també va explicar que es fan diferents tallers d’hàbits de salut i nutrició als alumnes de tercer d’ESO dels centres cambrilencs.

Les Jornades comptaran amb dues xerrades. La primera xerrada “El bon ús dels medicaments” es farà el proper 11 d’abril i anirà a càrrec de Mireia Valls, llicenciada en Farmàcia. D’altra banda, també hi haurà la xerrada “Esport de base i valors”, el 17 d’abril.  Aquesta cinquena edició també s’aprofitarà per fer dues classes d’esport, una de Pilates i una d’Spinning, que seran gratuïtes i que s’oferiran els dies 9 i 15 d’abril.

El Bus Alícia promocionarà durant quatre dies l’alimentació saludable

Enguany les Jornades comptaran amb la visita del Bus Alícia, una aula de cuina equipada per divulgar una alimentació saludable. Durant quatre dies es faran diversos tallers dirigits a les escoles, restauradors i associacions cambrilenques. El Bus també estarà obert als cambrilencs que vulguin visitar l’exposició i conèixer millor els bons hàbits. Cal destacar la participació de la Fundació She i de la seva mascota, el Cardio, que visitarà els centres escolars durant tot el mes d’abril.
Dimecres 24 d’abril, el darrer dia de les Jornades, se centrarà en una marató de donació de sang que es farà de 9 a 21 hores al Palau Municipal d’Esports.

Comenta aquest article