Informació general

Prop de 100 establiments del port participaran en la primera edició de Cambrils comerç de nit

Per Cristina Sierra

Sílvia Coll, Mercè Dalmau, Carme Cros i Jordi Sancho, ahir, durant la presentació de Cambrils comerç de nit

El proper 30 de març, prop de 100 comerços de la zona del port obriran les seves portes de les vuit del vespre fins a les 12 de la nit en la primera edició de Cambrils comerç de nit. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– i els membres de la Unió de Botiguers –Jordi Sancho i Sílvia Coll– van presentar aquesta iniciativa que intentarà dinamitzar el comerç cambrilenc amb música i espectacles en directe al carrer.

Tal com va explicar la dinamitzadora comercial de la UB, de moment hi ha una setantena de comerços apuntats però s'espera arribar als 100, ja que el dia 30 és dissabte de Setmana Santa i hi hauran molts turistes. "Gran part del comerç ha cregut convenient fer-ho el dia 30. Aprofitem un dia que sabem segur que hi haurà gent", va dir. Coll va apuntar que hi participaran comerços de tot tipus, des de llibreries fins a botigues de roba o perfumeries que presentaran les novetats de la temporada i que estaran decorades amb globus i un adhesiu per indicar que formen part de la iniciativa. "Les botigues estaran decorades de forma molt visual i oferiran descomptes, promocions i regals", va afirmar.

Música a les places i als carrers del port

La ruta comercial tindrà la seva part més festiva amb les actuacions musicals en directe i espectacles que es concentraran a les places i als carrers del port. Els responsables de A Cambrils, Petits Luxes han estat els encarregats de preparar aquestes actuacions que començaran a les 19.30 hores per captar l'atenció dels més petits i que s'aniran succeint fins les 12 de la nit.

Tant l'alcaldessa com la regidora de Promoció econòmica van manifestar que, "estem convençudes que la iniciativa tindrà molt d'èxit". Cros va apuntar que, "s'ha de potenciar l'activitat econòmica de Cambrils i s'ha de fer des de la col·laboració dels sectors públics i privats, ja que són accions que tenen èxit". Per la seva part, Sancho va explicar que s'havia decidit fer aquesta iniciativa perquè a altres poblacions que ja s'ha fet ha tingut molta acceptació. "La situació del comerç és molt difícil i hem de fer actuacions com aquestes per atraure el consum".

Aquesta primera edició ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils, que ha pagat les despeses dels tríptics informatius i la iniciativa El Pòsit Batega!. Cal dir que els comerços participants en la primera edició de Cambrils comerç de nit han pagat una "petita quota" per fer front a les despeses. Els representants de la Unió de Botiguers van apuntar que, si aquesta primera edició funciona, no es descarta fer una segona edició abans de finals d'any.

Comenta aquest article