Els judokes cambrilencs sumen dues medalles d'or i una de bronze al segon rànquing català de la lliga infantil

Per Miquel A. Díaz

Judokes que van participar al segon rànquing de la lliga infantil

Un equip de cinc judokes locals es van desplaçar, el passat dissabte 16 de març al matí, per a disputar el segon rànquing de la lliga infantil, classificatori pel campionat d'Espanya 2013. El pavelló del GEIEG a la ciutat de Girona va acollir aquesta segona jornada, on les joves promeses del judo català s'hi van donar cita. Del Club Escola de Judo Dojo Cambrils hi van participar: Cristian Roman al pes de -38 kg. i número 10 del rànquing català; Javier Jiménez i Aleix Serra números 1 i 5 respectivament del rànquing al pes de -46 kg; i Ivan Jiménez número 1 del pes de -55 kg. Ana García va ser la representació femenina del club i participava al pes de -40 kg. com a número 2 catalana d'aquest pes.

Els resultats dels cambrilencs van ser bons. Javier Jiménez i l'Aleix Serra, que eren favorits al seu pes per lluitar per les medalles, es van passar de pes i van haver de lluitar al pes superior -50 kg., on els combats no van anar del tot bé. Finalment, Javier Jiménez va ser setè i Aleix Serra va ser novè, posicions que els han fet perdre el liderat d'aquest pes.
Per altra banda, la sorpresa la va donar Cristian Roman al pes de - 38 kg. que, després de guanyar fantàsticament tots el combats que va disputar, es va proclamar guanyador i medalla d'or de la seva categoria. Aquest resultat l'ha col·locat com a número 2 del rànquing i amb possibilitats de lluitar per la plaça per a disputar el campionat estatal com a membre de la selecció catalana.
Ivan Jiménez actual número 1 al pes de -55 kg. també es va passar de pes i va haver de lluitar al pes superior de -60 kg. Va tenir una competició molt dura i amb uns contrincants molt forts però va superar a tots els seus adversaris i va guanyar la medalla d'or. L' Ivan és un dels favorits per a guanyar el campionat al pes de -60 kg. i podria representar a la selecció catalana en el campionat estatal.
Per últim, la representació femenina a càrrec d'Ana Garcia –que ocupava el número 2 del rànquing–, també va anar força bé. Després de guanyar dos combats i perdre els altres dos es va haver de conformar amb la medalla de bronze, tot i que ha caigut un lloc al rànquing i ara ocupa el lloc número 3.

El proper mes es disputarà el campionat de Catalunya com a última competició decisiva per a escollir als representants catalans que formaran part de la selecció catalana infantil. Només els número u de cada pes de la lliga podran participar en el pròxim Campionat d'Espanya.

Els equips Cobra i Tigres finalitzen la lliga en sisena i setena posició

Per altra banda, el diumenge 17 de març, es va disputar l'última jornada de la lliga judoka provincial aleví i benjamí, al pavelló municipal de l'Hospitalet de l'Infant. Durant la lliga, l'escola de judo Dojo Cambrils ha participat amb dos equips un a la categoria aleví "Els Cobra" i un altre a la categoria benjamí "Els Tigres".

Els Tigres a la categoria aleví van disputar un total de quatre enfrontaments. Els seus resultats van ser una victòria contra l'equip "Kodokan Hospitalet", dos empats contra l'equip "Kano Vital" de Sant Pere i Sant Pau i contra l'equip "Farmacia Pallaresos" dels Pallaresos i van perdre contra l'equip dels Pallaresos "Forn Pallaresos". Amb aquest resultats han remuntat un lloc a la classificació final i han finalitzat sisens a la lliga provincial. Quant als benjamins, dels set enfrontaments en van guanyar quatre i en van perdre tres. Finalment van assolir la setena posició de 20 equips participants.