Societat

L'Aula de teatre del Casal Municipal de la Gent Gran presenta l'obra "This is my family", una reflexió social sobre la indigència

Per Berta Ruiz

L'Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran, en un moment de la representació de l'obra This is my family

Des del passat dilluns i fins ahir dijous, l’Aula de teatre del Casal Municipal de la Gent Gran –sota la direcció de la professora Jordina Ros– van organitzar les terceres Jornades d’Intercanvi Generacional i Teatre Social, al Casal Municipal de la Gent Gran. Al llarg d’aquests quatre dies, els alumnes de teatre del Casal han representat l’obra “This is my family” davant d’un públic juvenil, concretament alumnes de tercer d’ESO dels instituts cambrilencs –institut Cambrils, institut La Mar de la Frau, institut Ramon Berenguer IV i alumnes d’animació turística de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils–, alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i alumnes de Batxillerat d’arts escèniques i alumnes del cicle de grau mitjà d’atenció a les persones dependents de l’institut Jaume I de Salou.

L'obra tracta el tema social de la indigència

Tal com va comentar Jordina Ros a Revista Cambrils Diari Digital, “aquestes jornades sempre les havíem fet amb alumnes de primària i enguany vam decidir fer-ho amb alumnes de tercer d’ESO. A l’obra que presentem es tracta un tema social, sobre els indigents –els sense sostre– i sobre el tema dels desnonaments. L’obra de dramatúrgia es treballa a partir de la improvisació d’uns personatges i les seves emocions. També hi ha tocs d’humor, d'irona i un retrat dolç, crític i simpàtic dels propis personatges”.

Per altra banda, per reforçar la dinàmica d’aquest intercanvi generacional entre gent jove i gent gran, segons va explicar Ros, “prèviament, a les escoles van rebre un dossier amb una explicació sobre el tema de l’exclusió social i la indigència per preparar-ho una mica”. De fet, durant les dinàmiques teatrals també es va generar un espai on es van compartir experiències i es va propiciar una reflexió col·lectiva.
Foto de família amb els actors i el públic present a la representació d'ahir

Comenta aquest article