Informació general

Un exvaixell de l'armada espanyola fa anar de corcoll a la flota pesquera cambrilenca

Per Lluís Rovira i Barenys

Barques de pesca amarrades al port

El sector pesquer cambrilenc viu uns dies de neguit per l'acció, des de fa un parell de setmanes, d'un exvaixell de l'armada espanyola que es dedica a inspeccionar les barques durant la jornada de feina. Aquest vaixell pertanyia a l'armada espanyola i ara és utilitzat per la Secretaria de pesca per a fer les inspeccions. Segons han explicat diversos pescadors a Revista Cambrils Diari Digital, les inspeccions són exhaustives i gairebé sempre cau alguna sanció o altre. Les sancions, fàcilment, arriben als 3.000 euros, segons han explicat. Aquest vaixell està recorrent les zones pesqueres de Catalunya, Balears i País Valencià. Ahir es trobava prop de les zones on treballa la flota cambrilenca. Les 19 barques d'arrossegament van sortir a pescar però 15 d'aquestes van retornar a port de seguida, quan es van assabentar de la presència del vaixell de l'armada. Només quatre barques van continuar la jornada de pesca.

Exigeixen la bandera espanyola a les barques

Les inspeccions a les barques de pesca hi han estat sempre, de manera periòdica, però el que sorprèn d'aquesta darrera actuació és el vaixell que s'utilitza, d'unes dimensions fins ara inèdites. Segons un pescador, "és una corbeta de l'exèrcit. Un vaixell tan gran per a perseguir les barques de pesca no l'havíem vist mai".
Una de les coses que s'exigeix a les barques de pesca és que portin la bandera espanyola, el "pabellón" espanyol tal com els hi diuen, i que, a més, sigui ben visible. En cas que les barques també portin la bandera catalana, exigeixen que la bandera espanyola estigui per damunt de la catalana. No portar la bandera espanyola comporta sancions, segons han explicat els pescadors.

Comenta aquest article