Societat

Cambrils acollirà, per segon any consecutiu, la DO World Dancesport, les olímpiades dels balls esportius

Per Cristina Sierra

Antoni Mas, Mercè Dalmau i Xavier Martí, ahir, en la presentació de la DO World Dancesport

El Palau Municipal d’Esports de Cambrils acollirà, per segon any consecutiu, una nova edició de la DO World Dancesport, les olimpíades dels balls esportius. Del 28 al 31 de març, prop de 3.500 esportistes internacionals participaran en aquesta setena edició que comptarà amb cinc modalitats diferents: balls esportius amateur i professional; wheelchair (cadira de rodes); campionat nacional de danceshow per grups; open down, prova no puntuable per parelles amb síndrome de Down i el campionat d’Espanya de hip hop per grups.
Ahir al matí, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme –Xavier Martí– i el director general de Publiolimpia –Antoni Mas–, empresa encarregada de gestionar la competició, van presentar aquesta setena edició que incorpora novetats respecte l’any anterior.

Cambrils serà seu d’una de les cinc proves del Circuit Mundial de Grand Slam Standard i Llatins

L’alcaldessa de Cambrils va començar la roda de premsa apuntant que “l’equip de govern ha decidit tornar a apostar per aquesta competició perquè és una oportunitat per ubicar a Cambrils com una destinació turística atractiva i ensenyar les nostres característiques”. Tal com va afirmar Dalmau, “aquest campionat és espectacular i venen moltes parelles de tot el món” i va destacar el fet de les retransmissions televisives que es van dur a terme l’any passat i que han tingut un “ressò molt important”. Tal com va fer l’any passat, l’Ajuntament de Cambrils ha aportat uns 45.000 euros per a la realització d’aquest certamen.
El director general de Publiolimpia va explicar que, “estava segur que els balls esportius funcionarien a Cambrils per les possibilitats que ofereix” i va agrair “l’esforç fet per l’Ajuntament per poder tornar a acollir el projecte”. Mas va manifestar que una de les novetats d’enguany és que Cambrils serà una de les cinc seus mundials del Grand Slam Standard i Llatins, juntament amb ciutats com Stuttgart, Moscou, Hong Kong, Beijing i Shangai.

Eurosport retransmetrà en directe les finals de Grand Slam

Tal com va explicar Mas, el fet de ser una de les cinc seus mundials del Grand Slam suposarà una cobertura mediàtica molt important per Cambrils, ja que el canal Eurosport retransmetrà en directe les dues finals de Grand Slam, el proper dissabte 30 de març a les 20 hores i diumenge 31 de març a les 20.30 hores. Aquestes retransmissions podrien tenir una audiència potencial de més de 15 milions d’espectadors.
D’altra banda, també hi haurà cobertura de les competicions a través d’internet i també s’ha contractat 10 programes per TV3 i 10 programes per TAC12. Mas va explicar que aquesta edició té un pressupost global de 450.000 euros, els quals seran assumits pels ingressos econòmics, patrocinis institucionals, patrocinadors, venda d’entrades, inscripcions dels participants i venda de drets de televisió.

El I Campionat d’Espanya de Hip Hop comptarà amb la participació de sis mestres coneguts mundialment

L’altra novetat que hi ha enguany és que Cambrils acollirà el I campionat d’Espanya de Hip Hop, que comptarà amb sis coreògrafs coneguts mundialment, entre ells, el coreògraf de Lady Gaga o Britney Spears o el professor del concurs Fama, a bailar!, Sergio Alcover. Per aquesta primera edició, s’espera la participació d’uns 50 grups de hip hop. Aquests sis professionals impartiran una Màster Class el divendres i el dissabte al matí i també faran de jutges de les competicions. El director general de Publiolimpia va assegurar que ja s’havien omplert totes les places de les màster class des de fa dies. Aquesta competició és classificatòria per a poder participar a la Final del Campionat Mundial de Hip Hop que se celebrarà a Las Vegas el proper mes d’agost. Els dos primers classificats de les competicions júnior i absoluta participaran a les finals amb totes les despeses pagades per l’organització de la VII DO World Dancesport.

Acords amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, VilaCentre i  la Unió de Botiguers

El regidor de Turisme va manifestar la seva satisfacció per acollir de nou el certamen i va recordar que l’any passat l’ocupació va ser de més de 3.000 pernoctacions als hotels cambrilencs, el que va suposar una taxa d’ocupació de tres punts per sobre de la mitjana d’ocupació que hi va haver a la Costa Daurada. Martí va apuntar que, per aquesta setena edició, ja hi ha gairebé el 80% d’hotels complets.
D’altra banda, el regidor va explicar que s’ha arribat a un acord amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria per a que elaborin uns menús especials per als concursants i els seus acompanyats, amb l’objectiu de “mostrar la gastronomia de Cambrils”. Martí també va dir que s’ha arribat a un acord amb VilaCentre i la Unió de Botiguers per donar vals de 2x1 per les entrades. Com l’any passat, les entrades costen 10 euros i s’han de comprar al mateix pavelló.

Comenta aquest article