Informació general

Apareixen restes de fonamentacions de la muralla medieval a la plaça de l'Església de Santa Maria

Per Redacció



Aquest és l'aspecte que oferia ahir a la tarda el carrer de les Creus on es poden apreciar les restes de fonamentacions de la muralla medieval
Les obres de remodelació que s'estan fent en alguns carrers del Barri Antic han deixat al descobert restes constructives que podrien correspondre a la muralla medieval. En concret, es tracta de restes de fonamentacions aparegudes a la plaça de l'Església de Santa Maria i correspondrien a un tram de llenç oriental de la muralla medieval, construït amb pedres irregulars de les rieres lligades amb calç. La fonamentació té una amplada de 80 centímetres.

Els veïns de la zona van donar l'avís al Museu d'Història de Cambrils i, després d'una primera inspecció per part dels tècnics responsables de l'obra, s'ha decidit deixar a la vista el mur per tal que pugui ser documentat per un equip de l'empresa d'arqueologia Codex alhora que s'han sol·licitat els permisos corresponents a la Generalitat de Catalunya en compliment de la Llei de patrimoni cultural.

Tot i això, les obres de millora dels carrers continuaran segons es tenia previst, ja que la conservació del mur, ara descobert, serà compatible amb la urbanització de la plaça de l'Església i el carrer de les Creus. A banda, es podrà documentar una part de la història del municipi de Cambrils fins ara poc coneguda.

Comenta aquest article