Cultura

El cantautor Miquel Abras, protagonista de la segona setmana d'actes del programa A Cambrils, Petits Luxes

Per Redacció

Actuació de Miquel Abras al Mara's bar cultural, el passat dissabte. Fotos cedides per Gerard Colom i Sara Estalella

Prop de 400 persones van assistir, la setmana passada, a les actuacions de la segona setmana de març de A Cambrils, Petits luxes. Aquesta setmana, els actes de l'agenda cultural barrejaven exposicions amb recitals poètics, presentacions de llibres, sopars amb màgia i diversitat musical amb l'actuació del cantautor Miquel Abras. Els actes van començar dimecres al restaurant Colmado, on va tenir lloc la inauguració de l’exposició “Cayuco” de temàtica senegalesa, i que restarà exposada al públic durant tot el mes de març amb opció d’adquisició de les peces artístiques. El públic igualment va poder gaudir d’una selecte degustació culinària africana combinada amb sangria, gentilesa del Colmado.

Immediatament després, el públic es va poder desplaçar al Marro, on hi havia un intrigant sopar amb màgia de prop, oferta pel mag Miquel Àngel. El públic va quedar sorprès, tant per l’efecte màgic que oferia un espectacle a la pròpia taula com per la combinació amb el suculent sopar. El Marro cafè, el dia següent, va portar a terme la inauguració “Retalls” del reconegut artista Eduard Granados.

El divendres, el Mara’s bar cultural va oferir un concert interessant del grup de pop/rock i folk mediterrani, els “Lína Maginot”, que s’augura com una promesa segura de futur i gran qualitat i imaginació musical. Mentre en el Siddharta, els sofàs espirituals característics del local albergaven un públic entregat amb l’exquisidesa jazzística de “Jumble”, així com versions fidedignes de grans temes cinematogràfics.

Èxit del concert de Miquel Abras al Mara's bar cultural

Dissabte a la tarda va ser el dia de les sorpreses a l’agenda de Petits Luxes. La nova aposta venia de la mà de la xocolateria Quin Cacau!, que va oferir un berenar amb el guitarrista Georgi Olshanetsky. El guitarrista va oferir un molt bon recital acústic amb peces com “La vida és bella” o “Entre dos aguas” de Paco de Lucía. Vist l’èxit de la nova fórmula, en el mateix Quin Cacau! avui dijous hi tindrà lloc un berenar amb l’espectacle infantil Nuny, que si el temps ho permet es realitzarà fora la terrassa per tots els nens i nenes que hi vulguin assistir i berenar amb cultura. La nit de dissabte, el Mara’s va acollir l’increïble concert del cantautor de referència actual Miquel Abras, que es va desplaçar de la seva ciutat natal La Bisbal de l’Empordà per oferir la presentació del seu nou disc “Equilibris Impossibles”als cambrilencs i espectadors de tot el camp de Tarragona. Com era d’esperar, es va donar un ple absolut al Mara’s bar cultural i voltants per conèixer l’excel·lent cantautor català.

Per tancar setmana, l’escriptor i professor en meditació reconegut a nivell estatal Ramon Leonato va presentar al Mara’s el seu nou llibre “Respuestas al corazón”. Aproximadament 80 persones van seguir una de les més completes jam sessions fins al moment, que combinant amb la presentació del llibre, es va poder gaudir d’una majestuosa i delicada dansa del ventre, així com música improvisada de piano, guitarra i una gran veu femenina. Les poesies recitades per la directora de la vetllada Isabel Fornós, així com per diverses persones del públic assistent i que volien compartir els seus escrits, van fer gaudir d’allò més a tots els espectadors. Un dels moments àlgids va ser la improvisació literària per part d’un dels poetes entre el públic durant prop de vint minuts, combinat amb música i cant i actuacions espontànies. A l’inici de l’acte, es va presentar l’escola de meditació del Mara’s per part de l’alumne de Ramon Leonato, Joan Colom, que ja gaudeix d’espai físic específic per aquesta pràctica espiritual just a sobre del local. La presentació de l’escola va oferir una breu i espectacular meditació conjunta als 80 assistents que hi havia en aquell moment congregats.

Aquesta setmana de l'11 al 17 de Març es presenta encara més intensa d’activitats culturals a l’agenda dels Petits Luxes amb un total d'11 activitats i que es poden consultar a l'agenda de Revista Cambrils Diari Digital. A més, al web http://acambrilspetitsluxes.blogspot.com es pot trobar la informació per reservar taules pels sopars.

Comenta aquest article