Toni Calderón queda segon en l'Ultra Trail Les Fonts de 120 quilòmetres de distància

Toni Calderón, en segon lloc, durant la prova a Xerta

Toni Calderón va prendre part aquest passat cap de setmana en la tercera edició de la Ultra Trail de les Fonts, una cursa de 120 quilòmetres amb 6.000 metres de desnivell positiu, amb tres etapes que feien molt dura la cursa. La primera etapa, la Nocturneta de 23 quilòmetres i amb desnivell de 300 metres, i des de la població de Xerta, a les 21 hores i amb una pluja suau es va donar el tret de sortida d’aquesta primera etapa rapidíssima i sense guardar res de forces pel que quedava després. Toni Calderón entrava en la tercera posició amb un temps d'1 hora i 39 minuts per darrere de l'últim guanyador de la Marató de l’Antàrtida, el xilè Israel Escudero.

Un cop finalitzada la primera etapa, tocava descansar ja que dissabte, a les 6 hores del matí començava l’etapa reina de l'Ultra, la Trail, una etapa de 70 quilòmetres amb 4.000 metres de desnivell positiu i amb quatre pujades molt dures, però gaudint del paisatge que oferia els Ports de Besseit, passant per un dels llocs més espectaculars com és la cresta del Tossal d’Engrilló. Des d’un bon principi, Toni Calderón es va mantenir en les primeres posicions, arribant en tercera posició amb el mateix temps que el segon classificat, 8 hores i 37 minuts. Després d’aquestes dues etapes, es col·locava en segona posició de l'Ultra Trail i ja només quedava la tercera i última etapa.

Prova puntuable pel Circuit Terres de l'Ebre

Aquesta tercera i darrera etapa, Cursa de les Fonts puntuable pel Circuit Terres de l’Ebre i en la que prenien part altres corredors que no feien les tres etapes, i amb una distància de 27 quilòmetres i amb 1.700 metres de desnivell positiu era l’esprint final del llarg cap de setmana. Amb la incertesa de saber com respondrien les forces, si tot anava bé, Toni Calderón tenia gairebé assegurada la segona posició en l'Ultra Trail. A les 8 hores del matí i un cop més des de la població de Xerta es donava el tret de sortida a l’última etapa. Des d’un bon principi, l’etapa va ser molt ràpida, però després de tots els quilòmetres acumulats, Calderón –encara amb forces–, entrava en la setena posició de tots els participants de la Cursa de les Fonts, amb un temps de 2 hores i 50 minuts i segon classificat dels corredors que participaven en les tres etapes, entrant per darrere del guanyador de l'Ultra Trail, Jaume Folguera.

Un cop finalitzada les tres etapes, Nocturneta, Trail i Cursa de les Fonts, Toni Calderón ocupava la segona posició final amb un temps total de 13 hores i 7 minuts. Segons Calderón, va ser una cursa molt dura, degut a que durant tres dies es van acumular molts de quilòmetres, desnivell, hores de son, però finalment content per la segona posició aconseguida.

El proper objectiu de Calderón és poder participar en una de les curses organitzades per Naturetime en les Muntanyes de la Costa Daurada i, si la recuperació va bé, prendre part en la Half Trail Costa Daurada de 46 quilòmetres i amb un desnivell de 2.800 metres positiu, on l’any passat va obtenir la primera posició.