Cultura

El 15è FEC Festival s'enceta demà a Reus en una versió reduïda del certamen

Per Redacció

Imatge d'arxiu del Teatre Bartrina de Reus, en l'edició de 2011

Demà divendres, 15 de març, s'enceta el 15è FEC Festival a Reus. La present edició del festival serà una versió reduïda del certamen, sense el concurs europeu habitual durant tots aquests anys, però amb una mostra dels millors curtmetratges europeus del passat 2012.
L'edició 2013 s'iniciarà demà, a les 21 hores, al Teatre Bartrina, amb la primera sessió dels millors curtmetratges europeus de 2012. El dissabte 16 de març, durant tot el dia, la caravana PUCK s'instal·larà a la plaça del Mercadal per tal d'oferir mini-sessions de curtmetratges d'animació als vianants i públic en general. Al vespre, el FEC Festival tornarà al Batrina per oferir una sessió retrospectiva d'alguns dels millors curtmetratges que han passat pel Festival durant els darrers anys, i finalitzarà al mateix Teatre Bartrina amb la segona sessió dels millors curtmetratges europeus del 2012.

Selecció dels millors curtmetratges

Entre els curtmetratges seleccionats en aquesta edició destaquen Misterio (Chema García Ibarra, Espanya), curt premiat a la darrera Berlinale i nominat als premis europeus de cinema; Aquel no era yo (Esteban Crespo, Espanya), guanyador del premi Goya 2013 al millor curtmetratge; Luisa no está en casa (Celia Rico, Catalunya), premi Gaudí 2013, o bé els films Prematur (Gundhil Enger, Noruega), Oh Willy (Emma De Swaef, Marc James Roels, Bèlgica-França-Països Baixos) o Opowiesci z chlodni (Grzegorz Jaroszuk, Polònia), premiats en nombrosos festivals internacionals. D'aquesta manera, el FEC Festival ofereix una edició 2013 reduïda però de qualitat, mentre l'organització continua treballant en una edició del FEC Festival 2014 renovada.

Comenta aquest article