Informació general

S'obre al trànsit la nova rotonda de l'antiga N-340

Per Cristina Sierra

La nova rotonda es va obrir al trànsit el passat dilluns

El passat dilluns es va obrir al trànsit la nova rotonda de l'antiga N-340 que enllaça els barris de l'Eixample i la Pallissa. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga– i la regidora de Promoció de Ciutat –Carme Cros–, van visitar la rotonda per veure els resultats.

L'alcaldessa de Cambrils va explicar que la rotonda "permet el trànsit dels vianants i treure una de les barreres arquitectòniques que hi havia a la nostra població". Per la seva part, el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura va apuntar que, "ara s'ha acabat la primera fase. És una rotonda definitiva i hem pogut superar el desnivell que hi havia. Amb les obres hem obert un barri del centre de Cambrils que quedava tancat per la via del tren, la nacional, el barranc i la riera".

Zona d'aparcament provisional

Garriga va afirmar que la segona fase serà "importantíssima. L'esperem aconseguir perquè si ho fem bé podrem acabar de treure la barrera arquitectònica i el pont de la nacional d'una manera parcial". Sobre el pas subterrani del carrer de Ramon Berenguer IV, el regidor va apuntar que es taparà en la segona fase de les obres i es farà una rampa d'accés perquè els vianants hi puguin accedir per sobre. "Tot el que s'està fent es fa per facilitar l'accés, tenint en compte els vianants".

D'altra banda, Garriga va manifestar que la zona d'aparcament que s'ha habilitat en el tram des de la nova rotonda fins al carrer de Barcelona és "provisional" i va afirmar que s'havia d'habilitar "perquè hem de garantir una zona d'aparcament". Cal apuntar que l'aparcament és zona taronja, que permet estacionar durant mig dia a preu reduït.

Tres mesos i mig d'obres

Les obres de la nova rotonda van començar el passat 19 de novembre, gairebé dos mesos després del que estava contemplat inicialment. A mitjans del mes d'octubre es va modificar el sentit de circulació dels carrers de Jacint Verdaguer i de Pere III per poder començar les obres. Cal recordar que les obres han costat uns 168.000 euros.
Tal com es va explicar en la presentació d’aquest projecte, l'Ajuntament de Cambrils ha pogut finançar les obres gràcies als fons rebuts del Ministeri de Foment que estaven destinats a reformar i adequar l'antiga carretera i convertir-la en un tram urbà del municipi. Per aquest concepte, el Ministeri va aportar 1.032.562 euros i l'anterior equip de govern va prioritzar la construcció de la rambla que hi ha entre el supermercat Lidl i la benzinera. Amb els diners restants –168.000 euros–, el govern actual va decidir iniciar aquest projecte i va sol·licitar al Ministeri de Foment l'autorització per canviar el destí dels diners de la rambla.

Mercè Dalmau, Francesc Garriga i Carme Cros van visitar la nova rotonda, ahir al matí

Comenta aquest article