Societat

Cambrils acollirà el XIIIè sopar de la Fundació Esclerosi Múltiple, aquest proper dijous

Per Cristina Sierra

Sefa Bové, Lluïsa Rom i Maria Teresa Campanera van presentar, ahir al matí, la 13a edició del sopar de l'esclerosi múltiple

Per 13è any consecutiu, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) a Tarragona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils, ha organitzat el sopar de l'esclerosi múltiple que se celebrarà aquest dijous al restaurant Mas Gallau de Cambrils. Ahir al matí, la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils–Lluïsa Rom–, la Presidenta de la FEM a Tarragona –Maria Teresa Campanera– i la responsable de relacions públiques i campanyes de la FEM –Sefa Bové– van presentar la temàtica del sopar, que enguany té de lema "Plantem cara a la crisi i omplim la guardiola",  amb l'objectiu de fer front a la crisi amb missatges optimistes.

Com cada any, el preu del sopar és de 36 euros i els tiquets es poden adquirir al Centre Cívic Les Basses i a l'Ajuntament. Bové va apuntar que ja hi ha unes 200 persones apuntades. "És l'any que anem més be d'inscripcions", va afirmar. Cal recordar que l'any passat es van recaptar uns 4.000 euros nets, que es van destinar al centre per tractar els malalts en fases avançades de la malaltia. La presidenta de la FEM a Tarragona va explicar que enguany, de moment, es guardaran els diners per garantir l'estabilitat del servei.

Una part de la paga extra de Nadal dels regidors de l'Ajuntament de Cambrils es va destinar a material per tractar els malalts en fases avançades de la malaltia


Campanera va apuntar que enguany la FEM ha rebut 2.700 euros de la paga extra de Nadal dels regidors i regidores de l'Ajuntament de Cambrils. Recordem que la renúncia a cobrar la paga extra es va fer pública el passat mes de novembre i ja es va anunciar que aquests diners es donarien a Càritas i a entitats socials. Finalment, una part dels diners es va donar a la fundació i han servit per a comprar material per tractar els malalts en fases avançades. La directora del FEM també va afirmar que Repsol ha pagat el tractament d'hipoteràpia a 16 persones. "És molt bonic veure aquests gestos en aquests temps", va manifestar.

Tal com va apuntar Campanera, la crisi s'ha notat en el centre en dos aspectes. Per una banda, els afectats han de pagar el 60% del transport i la Fundació es fa càrrec del 40% i, per l'altra banda, el centre es tanca durant tot el mes d'agost per estalviar i no haver d'agafar infermeres substitutes. El nou centre per tractar els malalts en fases avançades de la malaltia es va posar en funcionament el passat mes de desembre. L'espai compta amb una infermera, un auxiliar clínic i un dinamitzador social que realitzen sessions setmanals de 4 hores per persones que ja no poden anar a l'Hospital de Dia Mas Sabater perquè els tractaments ja no són efectius.

Comenta aquest article