Cultura

El director de cinema Demian Sabini i l'actriu Carla Pérez presenten el seu film "Terrados" al Cinema Municipal Rambla

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació de la pel·lícula al Cinema Rambla, el passat divendres a la nit. D'esquerra a dreta: Francesc Garriga, el director Demian Sabini i l'actriu Carla Pérez

El passat divendres a la nit, el director de cinema Demian Sabini i l'actriu catalana Carla Pérez van presentar la seva pel·lícula "Terrados", al Cinema Municipal Rambla, juntament amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Francesc Garriga. Tots dos van explicar de primera mà i en petit comitè, alguns detalls d'aquest film que va ser Premi del Públic a la secció Punto de Encuentro a l’última edició del Festival de Valladolid l’any 2011.

Un vincle amb Cambrils

A més, per a la Carla Pérez aquesta va ser una presentació força especial ja que manté un vincle d'unió amb Cambrils. Tal com va comentar ella mateixa a Revista Cambrils Diari Digital, "aquí hi viu 'de tota la vida', una tieta meva, les meves cosines i la meva fillola. Viuen a Vilafortuny i he vingut d'altres vegades tot i que no conec gaire Cambrils. Avui però, hem fet un tomb pel passeig i pel port i m'ha semblat un lloc molt bonic!". Sobre la pel·lícula, la Carla va definir-la com "una pel·lícula molt cuidada, molt petita però molt personal i honesta. Crec que és una obra molt fresca i que parla de la crisi a través d'uns personatges que podríem ser qualsevol de nosaltres. A més va ser rodada abans del 15-M, però s'adapta perfectament al que va passar després". De la mateixa manera, el director del film Demian Sabini va explicar que "és una pel·lícula molt propera i feta amb pocs recursos".

A banda d'aquesta pel·lícula, Carla Pérez també ha participat en d'altres films com Guerreros (2001), Noche de fiesta (2002) i Bucle (2012), així com en diferents sèries televisives com Al salir de clase, Aquí no hay quien viva o El comisario, entre d'altres i diferents curmetratges. El seu rostre també ha estat imatge d'espots publicitaris de marques com Danone, Magnum, Olay, Hornimans, Axa i més recentment de l'anunci de Kinder Bueno que protagonitza juntament amb el jugador de bàsquet José Manuel Calderón.

"Terrados" un film que plasma la realitat econòmica actual

"Terrados" és una pel·lícula que va ser produïda entre 2010 i 2011, que s’adapta perfectament a la realitat actual, la crisi econòmica d’Espanya. Durant aquesta greu crisi, el protagonista, en Leo i els seus amics gaudeixen d'una còmoda situació cobrant el segur de desocupació. En el seus 30 anys i desmotivats per l’entorn laboral, passen els seus dies recorrent diferents terrats de la ciutat escollits a l’atzar on passar les hores sense fer res. Enmig d'aquesta corrent de passotisme i evasió, en Leo descobrirà que potser mai s’havia parat a pensar què vol realment. Les relacions amb la seva núvia Ana i el seu millor amic Mario marcaran el compàs de la seva evolució fins al punt en que haurà de decidir si vol seguir amb la mateixa vida de sempre, o pel contrari, seguir el seu instint i prendre una iniciativa pròpia.

Es van realitzar diverses projeccions com a campanya promocional, en diversos terrats de Barcelona, i es va estrenar als cinemes a l’octubre de 2012. A Internet, televisió i DVD al novembre de 2012. El que més crida l’atenció es que s’ha dut a terme amb un pressupost total de només 12.000 euros, sense rebre cap tipus d’ajut o subvenció pública, només amb un equip integrat per persones que volien involucrar-se en aquest projecte i amb l’energia i els mitjans per aconseguir-ho. Més informació sobre aquesta producció a la pàgina web www.terradoslapelicula.com

Comenta aquest article