Societat

Una quarantena de persones invidents coneixen el port de Cambrils a través de la "Ruta dels sentits"

Per Berta Ruiz

Un moment de la Ruta dels sentits pel port de Cambrils, el passat dissabte al matí

Aquest passat dissabte al matí, una quarantena de persones invidents o amb algun tipus de discapacitat visual de l'Associació Alternativa social –lligada de l'ONCE– va participar a la "Ruta dels sentits" organitzada pel Patronat de Turisme de Cambrils. Al matí, la comitiva procedent de diferents punts de la demarcació de Barcelona va arribar en autobús fins a l'oficina de turisme, on va ser rebuda pel personal del patronat. Es va comptar amb la presència del regidor de Turisme –Xavier Martí–, així com de la directora del Patronat de Turisme, Amèlia Rico.

La ruta, adaptada a aquells grups de persones que pateixen algun tipus de discapacitat, va fer un recorregut per la façana marítima del port fins arribar a la Torre del Port. La visita va anar acompanyada de diferents objectes per estimular els participants i donar a conèixer aquells elements més característics de la costa cambrilenca. Per exemple, durant la ruta es van donar a tocar uns pots amb diferents tipus de sorra de platja, entre les quals hi havia la de Cambrils; els participants van poder olorar un joc d'aromes i també van poder escoltar el so de les onades del mar o bé escoltar el soroll que desprèn un cargol de mar. Per altra banda, per explicar els diferents sistemes de pesca i els peixos que es pesquen, els participants van poder tocar diferents dibuixos en relleu amb les espècies i palpar un tros de xarxa. Finalment, les persones participants van tocar la maqueta de la Torre del Port feta a escala, per tal de conèixer l'edifici més emblemàtic del port.

Segons va comentar la directora del Patronat de Turisme –Amèlia Rico–, "aquesta és una ruta adaptada a cada grup, depenent de les seves necessitats. L'objectiu és donar a conèixer Cambrils a aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat per tal que tothom pugui gaudir de la visita. És una ruta que té una molt bona acollida i tot i que té una major responsabilitat, també és molt gratificant".

Comenta aquest article