Informació general

La FECAM i MCgrup signen un conveni de col·laboració per a la protecció de dades de les empreses

Per Berta Ruiz

Un moment de la signatura del conveni, ahir al matí, a la seu de la FECAM. D'esquerra a dreta: Antonio Sirvent, Victorià Luque, Raúl Águila i Tomàs Jornet

La FECAM (Federació d’Empresaris de Cambrils) i l’empresa d’assessoria i consultoria MCgrup van signar, ahir al matí, un conveni de col·laboració per a la protecció de dades de les empreses. L’acte va comptar amb la presència del president de la FECAM –Victorià Luque– i d’Antonio Sirvent –membre de la junta de la FECAM–, del gerent comercial de MCgrup –Raúl Águila– i del delegat de MCgrup a Cambrils, Tomàs Jornet.

MC Grup és una empresa de consultoria i d’assessoria de Lleida dedicada a dos àmbits d’actuació: per un costat, serveis informàtics i per altra banda, l’àmbit de la seguretat i la protecció de dades. Tal com van explicar ahir, en roda de premsa, l’empresa ofereix un servei a les empreses per tal que puguin complir amb la Ley Orgànica de Protección de Datos de Carácter Personal (LOPD), és a dir, que tinguin en regla les obligacions bàsiques en aquest àmbit. Segons va comentar Victorià Luque, fruit de la inquietud per part de la junta de la FECAM sobre el compliment d’aquesta llei, es va decidir contactar amb aquesta empresa per tal que es pugui informar i assessorar tots els empresaris associats que ho desitgin. Amb aquest objectiu, el conveni amb MCgrup estableix un descompte en els serveis que ofereix. L'assessorament es farà a través de xerrades, comunicats als associats, amb un contacte personalitzat i també a través de la plataforma online de l'empresa.

Existeixen diferents nivells de protecció de dades

Qualsevol empresa o organisme està obligat a complir amb aquesta normativa sempre i quan posseeixi dades de caràcter personal. De fet, existeixen diferents nivells de dades i a cada nivell li correspon unes mesures de seguretat diferents. Per exemple, no és el mateix tenir un negoci familiar amb pocs treballadors que tenir una organització dedicada a temes de salut i medicació, ideologia, religió, afiliació sindical o creences, on el nivell de protecció de dades ha de ser major.

Tal com va comentar Luque, es facilitarà informació a tots els associats per tal que en siguin coneixedors d’aquesta normativa i que l’empresa MCgrup els pugui assessorar en tot moment. No obstant això, cada empresari haurà de decidir si compleix o no amb les mesures de protecció de dades. En aquest punt, cal destacar que es poden donar diferents tipus d’infraccions que comporten un règim sancionador de diferents graus: sancions lleus –amb multes de 601 a 60.100 euros–, sancionsgreus –amb multes de 60.101 a 300.500 euros– i sancions molt greus –amb multes de 300.501 a 601.000 euros–.

Comenta aquest article