Informació general

Robert Benaiges (PSC): "L'Escola Municipal de Música està condemnada a desaparèixer"

Per Cristina Sierra

Façana de l'Escola Municipal de Música


El grup municipal del PSC va oferir, ahir al matí, una roda de premsa per denunciar el perill que corre l'Escola Municipal de Música. Robert Benaiges i Dani Pallejà van mostrar la seva preocupació per la viabilitat del servei, després de la celebració de consell rector, el passat dimecres. "L'Escola Municipal de Música està condemnada a desaparèixer", va afirmar Benaiges.

Segons va explicar el portaveu socialista, el govern municipal va proposar al consell rector que els professors del centre facin la planificació pel curs vinent. "El recent designat nou gerent de l'Escola i el propi govern es desentenen del futur del centre, deixant-lo en mans dels professors, convertint-lo en un regal enverinat, ja que els hi demanen com i on aplicar les retallades. És el propi Ajuntament qui ha de fer les propostes. Aquesta actitud provocarà un conflicte entre els professors i no es podrà resoldre", va manifestar Benaiges.

El grup socialista va afirmar que aquesta proposta es va presentar "per sorpresa" al consell rector, "amb l'absolut desconeixement del seu contingut tant de l'oposició com de la direcció del centre, del col·lectiu de mestres i dels representants dels pares i mares dels alumnes".

El curs vinent hi podria haver una nova tanda d'acomiadaments de professors

Els regidors socialistes van apuntar que la previsió del proper any és d'un nou increment de les taxes, degut al descens de la subvenció de la Generalitat. "Aquesta decisió podria provocar un descens de matriculats i la inviabilitat de l'escola, un pas previ al seu tancament definitiu", van afirmar. Benaiges va recordar que el curs passat hi va haver una "retallada important" de la subvenció de la Generalitat per alumne, que l'Ajuntament va reduir la seva aportació i que, fruit d'aquestes retallades, es van haver d'acomiadar professors i augmentar l'import de les matrícules. Tal com va manifestar el portaveu socialista, la nova situació "provocarà una nova tanda d'acomiadaments de professors".

Benaiges també va fer referència al possible trasllat de l'Escola de Música al Centre Cultural i Ocupacional. "El tema del canvi d'ubicació és una de les dèries que té el govern. El Centre Cultural és un espai absolutament inconvenient per acollir l'escola", va afirmar.

Comenta aquest article