Esports

Clàudia Anglès i Noelia Garcia, del Cambrils Club Natació, finalistes als campionats d’Espanya d’hivern a Palma de Mallorca

Per Redacció

Imatge de l'equip del Cambrils Club Natació. D'esquerra a dreta: Clàudia Anglès, Noelia Garcia i Manel Zúñiga

Els passats dies 28 de febrer, 1, 2, i 3 de març van disputar-se els campionats d’Espanya d’hivern en categories infantil i júnior a la piscina de 50 metres del complex esportiu de Son Hugo de Palma de Mallorca. En aquest esdeveniment, l’equip local va classificar dues nedadores: Clàudia Anglès –nascuda l’any 2000– en categoria infantil i Noelia Garcia –nascuda l’any 1998– en categoria júnior; amb la presència del tècnic Manel Zúñiga. El campionat disposava d'una ronda preliminar a les sessions del matí, on nedaven tots aquells participants que van superar la marca mínima establerta per la RFEN (Real Federació Espanyola de Natació) a cada prova del campionat. En canvi a la tarda, es realitzaven les finals “A” on participaven els primers 10 classificats (1-10) i a les “B” els 10 classificats següents (11-20). Cal dir que en aquesta ocasió, la federació balear de natació, encarregada de la organització amb la RFEN, va facilitar la retransmissió en directe de les finals dels campionats i va editar, posteriorment, els vídeos, de les curses.

Clàudia Anglès i Noelia Garcia participen als 100 metres papallona

La participació cambrilenca va començar el divendres 1 de març amb la prova dels 100 metres papallona femení per part de totes dues nedadores. A la sessió del matí, Clàudia Anglès assolia la seva plaça a la final classificant-se a la “final B” en la 20a posició de sortida de la tarda, en categoria infantil (anys 1999 i 2000) amb un temps d'1’12”09. Noelia Garcia, per la seva part i a la mateixa prova, va arribar en 12a posició per a la sortida de la tarda en la “Final B” de la categoria júnior, amb un temps de 1’06”95.

A la jornada de la tarda, Clàudia Anglès va realitzar una excel·lent carrera dels 100 metres papallona classificant-se finalment com la 20a millor nedadora estatal en categoria infantil, i la 7a millor de la seva edat amb un registre de 1’11”80. Al vídeo, es pot localitzar la Clàudia al carrer número 0, és a dir, el primer carrer respecte al marge superior (
https://www.youtube.com/watch?v=yf1LGqrdphc). En canvi, Noelia Garcia va completar els 100 metres papallona realitzant una molt bona carrera i assolint la 17a millor posició estatal en categoria júnior, i la 9a de la seva edat amb una marca de 1’07”58. Al següent enllaç es pot ubicar la Noelia al carrer número 4, és a dir, el cinquè respecte al marge superior (https://www.youtube.com/watch?v=kOcA59sCm4c).

Noelia Garcia participa als 200 metres papallona

Després d’això, no va ser fins a la jornada de diumenge, 3 de març, quan la Noelia va nedar la prova dels 200 metres papallona. A la sessió preliminar, Noelia va assolir el seu pas per competir a la “final A” de la tarda amb les 10 millor nedadores estatals júniors i un temps de 2’27”00.
Finalment, a la sessió de la tarda, Noelia va fer una excel·lent cursa completant els 200 metres papallona amb un registre de 2’27”07 i proclamant-se la 8a millor nedadora estatal en categoria júnior, i la 5a millor de la seva edat. Al vídeo de la cursa de la final, es pot localitzar a la nedadora al carrer 8, és a dir, al segon respecte al marge inferior (enllaç no disponible actualment, enllaç alternatiu del canal on la federació balear pujarà el vídeo: https://www.youtube.com/channel/UCIOiSpCgJJvkgEeEgA4fapQ/videos?flow=grid&view=0).

Comenta aquest article