Esports

Prop de 2.300 atletes participen en la 4a Mitja Marató de Cambrils

Per Cristina Sierra

Jaume Leiva en primera posició, pocs instants després de donar-se la sortida a la prova

Per quart any consecutiu, Cambrils es va convertir, ahir al matí, en la capital del running amb la celebració de la Mitja Marató de Cambrils. Prop de 2.300 atletes van participar en la que és "possiblement la mitja més plana" i que enguany ha batut el rècord d'inscripcions. La Mitja Marató va comptar amb 965 inscrits, mentre que als 10 quilòmetres s'hi van inscriure un total de 917 corredors. Com cada any, la Mitja Marató va estar organitzada per Running Solutions i l'Ajuntament de Cambrils.

El tret de sortida de la cursa –tant dels 10 quilòmetres com de la mitja marató– va fer-se a les deu del matí a l'Avinguda dels Països Catalans, just davant de l'Ajuntament. Els atletes havien de completar dues voltes d'un circuit de 10,5 quilòmetres que transcorria pel passeig marítim cambrilenc, arribava fins a Vilafortuny i novament havien de desfer el camí fet fins al mateix punt de sortida. Els participants en els 10 quilòmetres només havien de fer aquest recorregut una vegada.

Jaume Leiva guanya la prova dels 10 quilòmetres per segon cop consecutiu

L'atleta del Runnersworld Tarragona Jaume Leiva va guanyar la prova dels 10 quilòmetres per segon cop consecutiu. Leiva, que es va convertir en el protagonista de la Mitja Marató de Cambrils, va sortir disparat buscant una bona marca i va aconseguir completar la prova en 29:17, rebaixant en 24 segons la seva plusmarca en la distància. El segon classificat va ser Jaume Jové, del FACVAC de Valls, que va entrar a més de quatre minuts de diferència de Leiva amb un temps de 33:30. La tercera posició va ser per Víctor González, del CA Tarragona, que va signar un temps de 33:44. A la prova femenina, la guanyadora va ser Berta Gasol, atleta de la Universitat de Lleida (UdL), que va aconseguir la victòria amb un temps de 37:06. La segona classificada va ser Noemí Aumedes, també de la UdL, amb un temps de 42:05 i, la tercera posició va ser per Eva Inglada, amb un temps de 42:28.

Albert Moreno, subcampió del món de duatló Sub23, guanya la 4a Mitja Marató

Pel que fa a la 4a Mitja Marató, el guanyador va ser Albert Moreno, subcampió del món de duatló Sub23, que va endur-se el triomf amb un gran avantatge respecte als altres participants. Moreno va aconseguir una marca de 1:08:20, amb una diferència de més de tres minuts i mig respecte el segon classificat, José Manuel Vieito, d'Atletismo SAR, amb un temps de 1:11:51. El tercer classificat va ser Raúl González, de l'Esportiu Penedès, que va entrar només 9 segons després de Vieito. La femenina va estar molt disputada en els darrers metres de la prova. La guanyadora va ser Rosamari Carulla, atleta de Vilanova de Bellpuig, que va arribar a meta amb unes centèsimes d'avantatge respecte la segona classificada Lícia Anahí Herrera, de l'Orion Center. Les dues van marcar el mateix temps després dels 21 quilòmetres i 97 metres, 1:27:04. Carulla, que ocupava el tercer lloc al quilòmetre 18, va poder avançar als darrers quilòmetres a la tercera classificada Pilar Rus, del Borges Trail, amb un temps de 1:27:35. Finalment, Carulla va avançar a Herrera a només 5 metres abans de l'arribada.

Dani Torrente guanya el Campionat de Catalunya Universitari

Ahir també es va celebrar el Campionat de Catalunya Universitari, que va tenir com a guanyador de la mitja marató a Dani Torrente, de la Universitat Ramon Llull, amb un temps de 1:20:36. El segon classificat va ser per Pedro Gimenez, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb una marca de 1:23:57 i el tercer va ser Xavier Varias, de la UOC, amb un temps de 1:25:15. A la prova femenina, la guanyadora va ser Cèlia Nadal, de la Universitat Pompeu Fabra. Pel que fa als 10 quilòmetres, el podi masculí va estar format per Jorge de Andrés Sánchez, de la UOC, amb 33:55; Àngel Serrat, de la Universitat de Vic, amb un temps de 34:49 i Albert Cuartero, de la UPF, amb una marca de 35:55. Pel que fa a la prova femenina dels 10 quilòmetres, la guanyadora va ser Berta Gasol, de la UdL, amb 37:06. La segona posició va ser per Noemí Aumedes, de la UdL, amb 42:05 i, en tercer lloc, Laia Martínez, de la UPF, amb un temps de 49:27.

Per altra banda, un cop es va acabar la Mitja Marató es va donar el tret de sortida a la tercera Cursa Popular Cambrils Corre, que va comptar amb la participació d'un centenar de persones. Petits i grans van poder participar en un còmode circuit d'1,8 quilòmetres. L'organització va obsequiar tots els participants de cadascun de les proves amb diferents obsequis i regals. 

Activitats al Palau Municipal d'Esports amb Jaume Leiva com a protagonista

Dissabte, durant tot el dia, el pavelló municipal va acollir tot un seguit d'activitats per aquells amants del running i de l'esport. Running Solutions va muntar una exposició sobre l'esport i, a la tarda, al pavelló 1, es va instal·lar una pantalla per poder veure el partit Madrid-Barça. Després del partit, Juanan Fernández, director de Running Solutions, va fer una entrevista a Jaume Leiva per conèixer els seus futurs projectes professionals. D'altra banda, els esportistes també es podien fer proves d'esforç bàsiques a uns preus molt econòmics.

Un cop va acabar l'entrevista, Jaume Leiva va atendre a Revista Cambrils Diari Digital i va afirmar que estava molt content per poder tornar a participar en aquesta prova. "És una mitja molt plana i val la pena fer-la". Leiva va explicar que s'està preparant per córrer la Marató de Barcelona, que tindrà lloc d'aquí dues setmanes, i que és un dels "objectius d'aquest any". En aquesta competició, l'atleta del Runnersworld Tarragona intentarà buscar la marca mínima pel Campionat del Món de Moscou 2013, que tindrà lloc el proper mes d'agost.

L'atleta egarenc també va explicar el projecte solidari que ha endegat amb el seu club I run with Leiva i que consisteix en donar el 10% dels seus premis i el 10% dels beneficis del seu club a l'Associació Demé, una ONG que treballa a Mali. D'altra banda, Leiva també és entrenador personal. Pels qui vulguin conèixer la trajectòria de l'atleta poden consultar la seva pàgina web www.jaumeleiva.com.


Juanan Fernández i Jaume Leiva al pavelló municipal, el passat dissabte a la tarda

Comenta aquest article