Societat

La galerada popular al port serveix 1.150 racions de fideus rossos amb galeres en el darrer acte de les jornades

Per Berta Ruiz

Els fideus es van servir ahir diumenge, durant tot al matí, al port

Ahir diumenge, al port de Cambrils, va tenir lloc la tradicional galerada popular en el marc de les novenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils. Aquest, va ser el darrer acte del programa d’enguany, després que s’ajornés el diumenge passat per les previsions de baixes temperatures. Ahir però, en un dia de sol esplèndid i amb una molta bona temperatura, una gernació de persones es van passejar per davant del moll i van poder degustar els fideus rossos amb galeres cuinats segons la recepta tradicional d’abordo per la Confraria de Pescadors de Cambrils. Segons dades de l’organització, es van vendre un total de 1.150 tiquets –a partir de les onze del matí– i es van servir fideus fins que es van acabar, cap allà tres quarts de dues del migdia. Per fer la recepta es van coure uns 150 quilos de fideus i uns 100 quilos de galeres.

Com a activitats paral·leles a aquest ja tradicional tast gastronòmic, a les Escales Reials del moll, es van organitzar demostracions a càrrec de l’associació esportiva Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, així com de vela llatina amb l’Arjau Vela Llatina de Cambrils. En aquesta ocasió, no es va comptar amb l’animació del grup de teatre La Teca, ja que estava prevista pel diumenge anterior.

Altres activitats del programa

Amb aquest multitudinari acte gastronòmic s’han tancat les jornades d’enguany. No obstant, encara seguiran d’altres activitats complementàries com el talle de tast de vins que es clourà aquest dijous 7 de març o el taller per a persones emprenedores que finalitzarà el dia 21 de març, després de diferents sessions.

Comenta aquest article