Informació general

Neix la plataforma Cambrils Actua amb la intenció de promoure la participació ciutadana i incentivar accions contra el model polític actual

Per Berta Ruiz



Logo de la nova entitat cambrilenca
Recentment s’ha posat en marxa la plataforma Cambrils Actua. Es tracta d’un moviment que neix amb l’objectiu d’incentivar accions en contra del model polític actual, tot promovent la participació ciutadana. Actualment, compta amb una quinzena de membres actius. Ahir a la tarda, a l’Ateneu Juvenil, celebraven el seu primer acte públic, aprofitant la xerrada informativa “La realitat de les hipoteques” a càrrec de Joan Bel, del fundador de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) i portaveu de la PAH de Tarragona i província.

En contra del sistema polític actual

Cambrils Actua es defineix com “un moviment que neix amb l’anhel de cambrilencs anònims disposats a aportar idees i contribuir en el desenvolupament econòmic, polític i social de la nostra vila". Segons el missatge que tenen penjat al seu Facebook, "estem cansats de sentir que l’única opció viable per a la sortida de la crisi econòmica és la que trepitja el dia a dia de la ciutadania, incrementant el preu de productes i serveis bàsics –pujada d’IVA, transports, etc– o disminuint-ne la qualitat –retallades en sanitat, educació i serveis socials–, mentre la majoria de salaris s’estanquen, decreixen o deixen d’existir. Aquestes mesures, ens condueixen cap a una situació molt difícil d’afrontar a nivell personal i social. És una evidència que s’ha incrementat, de forma notòria, el nombre de depressions i suïcidis des de que s’esdevingué aquesta crisi. Nosaltres, no estem disposats a pagar per errors que no hem comès, i menys, a acceptar que l’única solució vàlida és aquesta. Per això, davant d’un sistema polític que només ens dóna l’oportunitat de participar un cop cada quatre anys, creiem que és vital, fer entendre que els ciutadans no som com una colla “d’ovelles” a les quals han de dirigir sense consultar, sinó que som persones amb un gran potencial de creació i actuació, disposades a treballar per aconseguir diferents objectius que incrementin la nostra qualitat de vida i felicitat”.

Des de Cambrils Actua es posaran en marxa diferents accions, xerrades i activitats per promoure la participació ciutadana. Cap destacar que el grup es reuneix cada dilluns a les 19 hores de la tarda al Centre Cultural.

Comenta aquest article