Informació general

Es presenta un quadern amb un CD que recull tota la informació sobre l'Agenda 21

Per Judit Pinazo



La presentació dels últims documents de l'Agenda 21 es va fer ahir a la sala d'actes del Centre Cultural
La sala d'actes del Centre Cultural va acollir ahir al vespre la presentació dels últims documents elaborats en el marc de l'Agenda 21 a càrrec del sociòleg i director de l'empresa encarregada d'elaborar l'Agenda 21 –Ramon Folch– i el regidor de Medi Ambient –Salvador Matas–.

A la presentació es va fer entrega als assistents d'un exemplar de l'opuscle que conté un recull de tot el procés de l'Agenda 21 i un CD amb tots els estudis que s'han realitzat i els documents que s'han generat. En definitiva, un document de síntesi que explica d'una manera detallada tot el procés d'elaboració de l'Agenda 21.
Recordem que l'any 2001 es va engegar el procés de redacció de l'Agenda 21 per a un desenvolupament territorial sostenible.

Ramon Folch va destacar en la xerrada que "tot i que s'ha d'anar revisant cada any, actualment Cambrils té una Agenda 21 completada i té un Pla General construït tenint l'Agenda 21 a la vista, i això no ho compleixen tots els municipis".

Resultats del Pla d'Acció

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament –Salvador Matas– va aprofitar l'acte per fer un balanç de les accions que s'han dut a terme fins ara previstes dins del Pla d'Acció de l'Agenda 21, després d'un any i mig de l'aprovació –l'octubre de 2004–, on es contemplaven 101 mesures. D'aquestes, en destaquen les previstes a curt termini, prop d'unes 40. D'aquestes, 33 ja estan fetes o en període d'execució, com és el cas de la construcció d'habitatges protegits, l'impuls del teixit associatiu, el programa d'educació ambiental "Encambrila't", els canals de comunicació entre ciutadania i ajuntament, foment de la recollida selectiva o recollir i revaloritzar els espais d'interès natural, entre altres.

Matas va destacar que aquestes xifres "demostren que hi ha hagut molta voluntat política perquè l'Agenda 21 no fos simplement un paper, sinó que fos una guia que orientés l'acció de govern municipal en aquest mandat".

A final d'any, quan es compleixin els dos primers anys de vigència del Pla d'Acció i quan finalitzi el període d'execució de les mesures a curt termini, s'obrirà un període de balanç. Segons Salvador Matas "ho farem tant a nivell intern de l'Ajuntament com en el si del Consell del Medi Ambient de Cambrils, que és l'òrgan de seguiment, per poder valorar els dos primer anys d'aplicació de l'Agenda 21".


Comenta aquest article