Societat

L'Escola d'Hoteleria acull les seves XVII Jornades Gastronòmiques i Turístiques amb un ampli ventall de tallers i activitats

Per Berta Ruiz

Els alumnes de l'escola van poder veure com es trosseja una tonyina, a càrrec del Grup Balfegó de l'Ametlla de Mar

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils acull durant tota aquesta setmana, les XVII Jornades Gastronòmiques i Turístiques. Des d'aquest passat dilluns i fins divendres, per les instal·lacions del centre passaran tot un seguit de professionals de diferents sectors hotelers, gastronòmics i turístics per oferir un ampli ventall de tallers, conferències, xerrades i demostracions pràctiques. Totes aquestes activitats van adreçades als alumnes que estan cursant els diferents cicles de les famílies professionals d'Hoteleria i Turisme i d'Indústries Alimentàries, és a dir, prop d'uns 400 alumnes de l'escola.

Tal com va explicar el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme –Jordi Jardí– a Revista Cambrils Diari Digital, les jornades d'enguany s'han centrat a l'entorn de diferents productes molt concrets. A partir d'aquí, es compta amb diferents professionals que imparteixen tallers teòrics i pràctics davant de l'alumnat. Per exemple, es treballen productes com els arrossos, els vegetals, el pa o la tonyina. Aquesta va ser el gran producte estrella de la jornada d'ahir. De fet, ahir al matí es va organitzar un taller a càrrec del Grup Balfegó de l'Ametlla de Mar, empresa dedicada a la tonyina. En aquesta activitat, els alumnes van poder veure en directe com es trosseja una peça de 180 quilos de pes, amb un valor en el mercat de 6.000 euros. Jordi Jardí va explicar que amb aquestes jornades –tota una tradició del centre cada mes de febrer–, els alumnes poden copsar de primera mà la manera de treballar dels diferents professionals del sector i conèixer les seves tècniques i l'ús dels productes.

A banda dels tallers culinaris, durant tota la setmana també s'organitzaran conferències i xerrades relacionades amb el món de l'hostaleria, el turisme, la restauració o l'animació.

Ahir al matí, l'escola també va acollir un taller de pa

Comenta aquest article