Societat

La fregida de galeres i calçots serveix unes 800 racions a la Cooperativa Agrícola

Per Berta Ruiz

Un moment de la fregida de galeres i calçots, ahir al matí, a la Cooperativa Agrícola

Ahir al matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils va tenir lloc un dels actes més populars i tradicionals de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils: la fregida de galeres i calçots amb oli Extra Verge DO Siurana de la Cooperativa cambrilenca. Com cada any, terra i mar és van unir en aquest tast gastronòmic que va reunir un nombrós públic, des de primera hora del matí fins al migdia.

Es van servir unes 800 racions de galeres i calçots, acompanyades amb una llesca de pa torrat i una copa de cava o aigua. Des de la Confraria de Pescadors es van encarregar de les galeres, –uns 130 quilos–, mentre que la Cooperativa Agrícola hi va aportar els calçots, unes 4.000 peces i de l’oli, uns 60 litres. El preu de la degustació era de 3 euros i es van esgotar les racions, d'acord amb les previsions inicials. Es van instal·lar tot un seguit de taules, on la gent va poder assaborir aquests dos productes, de la mar i de la terra, fregits amb l’oli cambrilenc. El director general de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils –Josep Maria Siuró– s’ha mostrat molt satisfet de la bona afluència de gent durant tot el matí d’ahir. A més, també es va aprofitar per obrir l’Agrobotiga de la Cooperativa. Cal destacar que el nombre de racions servides enguany segueix la línia d’anys anteriors, excepte en l'edició de l’any passat que, a causa d’un intens fred i vent, l’afluència de públic va ser força menor.

Més actes de les novenes jornades

Aquest proper cap de setmana seguiran els actes de les novenes Jornades de la Galera i de la Cuina Marinera de Cambrils. El proper divendres, entre les 19 i les 20 hores, es farà la tercera i darrera sessió de la iniciativa Cambrils, Cuina Oberta. En aquesta ocasió, els restaurants Bec d'Or, Rincón de Diego i Xavier Macarrilla seran els que obriran les seves respectives cuines al públic i ensenyaran com cuinar una recepta amb galeres. L'endemà dissabte, a partir de les 11 hores, es farà un curs d'iniciació al tast d'olis d'oliva verge extra, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, a càrrec del Centre de Desenvolupament de l'Oli. Finalment, el diumenge 24 de febrer a partir de les 11 hores, tindrà lloc un dels actes més populosos de cada any: la galerada al port. Aquesta es farà al Mollet del Rec amb una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo de la Confraria de Pescadors, a un preu de 3 euros. Paral·lelament també hi haurà demostració de vela llatina a càrrec de l'Arjau, jornada de portes obertes de llaguts tradicionals amb els Vent d'Estrop i animació a càrrec de La Teca Teatre.

Comenta aquest article