Informació general

ICV pregunta al Parlament pels deutes que la Generalitat té amb l'Ajuntament de Cambrils

Per Redacció

La diputada d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya Hortènsia Grau ha presentat al Parlament de Catalunya una bateria de 10 preguntes en què demana al govern català que expliqui la raó dels deutes que té amb l'Ajuntament de Cambrils i el retard acumulat dels pagaments. Així ho ha anunciat el grup municipal en una nota de premsa, on es pregunten el perquè del retard en el pagament de subvencions a l'Escola Municipal de Música o la construcció de la galera de tir amb arc.

Segons apunta el grup, "aquests deutes i endarreriments poden provocar dificultats extraordinàries  a l’Ajuntament –que s’afegeixen a la disminució d’ingressos ocasionada per la crisi econòmica- que el Govern de CiU i PP utilitzen com a excusa per a justificar l’acomiadament de un important volum de treballadors/es municipals amb la consegüent retallada dels serveis que es presten a la ciutadania".

D’acord amb el text registrat, ICV-EUiA vol que el govern s’expliqui sobre aquests punts:

-    Quina responsabilitat assumirà el Govern de la Generalitat davant l’expedient  de regulació que afectarà 45 treballadors de l’Ajuntament de Cambrils i que aquest ens local justifica com una mesura per estalviar 1’1 milions d’euros, quan el Govern té un deute de més d’1 milió d’euros de la llei de barris ?

-    És conscient el Govern de la Generalitat que amb la seva política deslleial d’impagaments de deutes contrets envers els ajuntaments i en concret amb l’Ajuntament de Cambrils, facilita la destrucció de llocs de treball i per tant  agreuja la recessió econòmica i la viabilitat d’aquest ens local ?

-    Quina creu el Govern que és la seva responsabilitat en l’acomiadament de 70 persones, 14 ja fets i 45 previstos en l’ERO que té previst fer l’Ajuntament de  Cambrils i que justifica amb una disminució d’ingressos prevista en 1’6 milions  d’euros, quan el Govern té un deute pendent amb l’Ajuntament d’1’3 milions d’euros ?

-    Quin és el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Cambrils pel que fa als  pagaments de despeses fetes l’any 2012 en el projectes de la llei de barris?

-    La Generalitat deu a l’Ajuntament de Cambrils més d’1 milió d’euros en concepte de despeses compromeses, realitzades i que l’ajuntament ja ha realitzat  dins del projecte de la llei de barris, quin és el calendari de pagament d’aquest deute?

-    Quan té previst pagar el Govern de la Generalitat pagar els 300.000 euros que havia compromès el Consell General de l’Esport per la construcció de la Galeria de tir amb arc i que ha avançat l’Ajuntament de Cambrils?

-    Com valora el Govern la casualitat o la relació directa que al mateix temps què l’Ajuntament de Cambrils va anunciar que la Generalitat deixava sense efecte l’acord signat pel qual havia de pagar els 300.000 € de la construcció de la galeria de tir amb arc, l’Ajuntament anuncies l’acomiadament de 14 treballadors interins per reduir 365.000 €?

-    Considera el Govern una actuació responsable i lleial de coordinació i cooperació interadministrativa haver reduït l’aportació a l’Escola de Música de Cambrils en 73.000 € és adir una quantitat el 50 % inferior al curs passat i quan s’havia acordat una quantitat major ?

-    El fet que a l’Ajuntament de Cambrils hi hagi un pacte de govern entre CIU i PP pot condicionar el maltractament econòmic i l’impagament del deute que està exercint el Govern de la Generalitat envers aquest municipi?

Hortènsia Grau ha indicat que “es tracta que cadascú assumeixi la seva responsabilitat. No pot ser que es prenguin mesures profundament injustes i antisocials i aquells que ho decideixen es neguen, al mateix temps, a carregar amb les conseqüències”.

Suport a la concentració dels treballadors municipals

D'altra banda, ICV aprofita la nota per a mostrar el seu suport a la concentració dels treballadors municipals que tindrà lloc avui a partir de les 3 de la tarda. "ICV denuncia l’aprofitament demagògic de la difícil situació que estan passant moltes persones, per a donar les culpes de tot a l’anterior govern i buscar així el linxament dels suposats culpables", apunta el grup.

ICV també fa referència a l’aprovació dels pressupostos municipals del 2013 , "una repetició de la mateixa cançó de l’enfadós". Per últim, el grup municipal critica la força que té el PP sobre el govern municipal i manifesta que "la realitat és que són retallades ideològiques".

Comenta aquest article