Informació general

Entrevista a Joan Albert Campos, nou president de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques

Per Lluís Rovira i Barenys



El cambrilenc Joan Albert Campos és el nou president de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques
El cambrilenc Joan Albert Campos ocupa, des del passat 27 de gener, la presidència de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques, càrrec que té una vigència de dos anys amb la possibilitat de continuar-hi, com a màxim, dos anys més. L’elecció es va fer en l’assemblea d’aquesta entitat celebrada el passat 27 de gener a Madrid, aprofitant la celebració de la Fira Internacional de Turisme, Fitur.

Nou president

Joan Albert Campos encapçala una junta on, almenys, hi ha un membre de cada comunitat autònoma. La vicepresidència primera és per al representant de Bahia d’Altea i la vicepresidència segona ho és per al representant de Isla Cristina. El secretari és de Fornells (Menorca) mentre que el tresorer és el d’Estartit - Illes Medes. Els tres vocals són els representants de la Manga del Mar Menor, el de Rias Baixas i el de Gijón - Costa Verde. Amb la recent entrada, aquest passat gener, de l’Estació Nàutica de Santa Eulària (Eivissa), ja són 19 les estacions nàutiques agrupades. Campos explica que la perspectiva és anar creixent ja que actualment hi ha una sèrie de candidates a entrar a l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques, “hi ha Sant Antoni (Eivissa), Ribadeo - Rias Altas, Costa de Almeria i algun ajuntament d’algun punt turístic de les illes Canàries. Fins i tot hi ha interès a crear alguna estació nàutica en aigües interiors com és el cas d’Almoracín de la Sierra. En aquest cas, primer, hem de regular la normativa i quan ja es tingui clar actuarem”.

A hores d’ara l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques ha enllestit la primera fase del portal i des d’aquest mes de febrer ja s’està presentant als associats. Segons Campos “aquest portal és millorable i abans del proper 30 de juny hem de presentar el projecte per a la segona fase. Cal dir que el cap de Noves Tecnologies del Ministeri d’Indústria, el senyor Monje, ens va expressar la seva sorpresa perquè tot el que ens va dir que féssim ho hem fet. El senyor Monje també ens va dir que quan ho tinguem acabat tindrem el millor portal de vendes de tot l’Estat espanyol”.

Conveni per a la promoció

El dia abans de la celebració de l’assemblea de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques es va signar, a Madrid, l’Acord Marc de Cooperació 2006 per tal que les estacions nàutiques tinguin marca pròpia en el mercat i es converteixin en un producte definit i diferenciat tant en l’àmbit estatal com internacional. Aquest acord el van signar el secretari general de Turisme, la directora general de Turespaña, els responsables dels governs de les 7 comunitats autònomes amb estacions nàutiques i el president de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques. Aquest conveni té una vigència de tres anys i marca les línies generals d’actuació per a l’establiment i desenvolupament d’un pla de promoció i de suport a la comercialització del producte “Estació Nàutica” tant en els mercats estatals com en els internacionals. En virtut d’aquest conveni, l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques haurà de presentar un pla d’accions anual que hagi estat acceptat, prèviament, per les diferents comunitats autònomes. Segons Campos, “una part important de la promoció prevista es farà en forma de publicitat tant per revistes com, sobretot, per televisió”

Crear cultura nàutica

Joan Albert Campos considera essencial, a banda de les accions promocionals, fer un treball paral·lel en la creació de cultura nàutica, “s’ha de crear un programa per als escolars. Hi ha d’haver colònies d’estiu per a ells. S’han de dinamitzar les bases nàutiques de manera que cada cap de setmana es programi una activitat de la qual se’n beneficiï, sobretot, la canalla del municipi. Hem d’anar entrant a les escoles i a la universitat i que la gent vegi que fer una activitat nàutica ni és necessariàment car ni és de risc”. El nou president de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques considera que els pobles que estan tocant al mar com el nostre han de viure de cara al mar, “la fita és arribar a ser com els francesos en aquest aspecte. Allí tenen una cultura nàutica impressionant”.

§ Es crea la Subcomissió de Municipis Turístics amb Estació Nàutica§ El cap de setmana de Fitur va ser molt intens i fructífer per a les estacions nàutiques, ja que a l’acabar la signatura del conveni es va crear la Subcomissió de Municipis Turístics amb Estació Nàutica, a nivell de l’Estat. La manera de lligar-ho amb les estacions nàutiques, segons explica Joan Albert Campos, “és que tot el que nosaltres decidim ho posi en pràctica el mateix gerent de l’Associació Espanyola d’Estacions Nàutiques, que és el Rafa Moreno. Ja se li ha encarregat l’elaboració de l’acte preconstitucional, la redacció dels estatuts... La formalització oficial d’aquesta subcomissió es farà aprofitant el Saló Internacional de Turisme de Barcelona que es farà el mes de maig. A la junta directiva de la subcomissió hi haurà un representant de Salou o bé de Cambrils. Aquest nou organisme servirà per demanar diners per potenciar els destins turístics de les poblacions amb estacions nàutiques”.

Comenta aquest article